I've questions again. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2006, 01:28 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 50
Default I've questions again.

Hi Guru,

I'm waiting for only my cpu arrival to build my first computer.
Now I need to make sure everything will be correct in my views before start on Monday

1.My 2-120mm Fans came with both 3/4 pin connectors.
So, 4 pins must be connected with 4 pins from PSU and 3 pins should be connected on the board or I choose only 1 type of connection???
I've 3 fan connectors on board, but 4 fans, 1st on heatsink, 2nd from rare case fan-120mm, 3rd from front case fan-120mm, and last from side panel fan-80mm.

Thanks in advance.
__________________

__________________
Noom is offline  
Old 01-15-2006, 01:49 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,385
Default

Hooking the fans into the mobo allows the mobo to control the speed of the fans.

Hooking the fans into the PSU directly makes them run at full speed when the computer is running.

The HS/F MUST be plugged up to the mobo. It has its own plug-in right next to the CPU.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD Ryzen 5 1600 x6 core / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR4 2400 / Win10 Pro x64
Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-15-2006, 01:55 AM   #3 (permalink)
I poop on the rug
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,217
Default

so would u say plugging fans into the mobo is better?? less power consuming by any chance??
__________________
Current Build:
Intel 8700k | 16GB G.skill Trident Z | Z370 Gigabyte Auros Gaming Extreme |
Asus GTX1080 Strix | Corsair H100i V2 | Corsair 750D | Corsair RM850X
NosBoost300 is offline  
Old 01-15-2006, 01:59 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,385
Default

It's a matter of personal preference in my eyes.

I would have the front and rear fans straight-wired to the PSU myself... unless they sound like leaf blowers, then I'd replace 'em. Same goes for a blowhole fan.

A side fan can go either way. Well, so could the front fan... but not the rear. Or the HS/F.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD Ryzen 5 1600 x6 core / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR4 2400 / Win10 Pro x64
Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-15-2006, 02:22 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 50
Default

Thanks a lot Trotter.
__________________
MSI-K8NGM2-FID
OPTERON 146
HDD-120 GB ATA100
FUJIPLUS LCD 19\" DVI/VGA
1 GB (2X512) G.SKILL
400-WATT PSU
LG-DVD WRITER, BENQ-DVD ROM
VGA/SOUND ON BOARD, NVIDIA 6150/430
Noom is offline  
Old 01-15-2006, 02:28 AM   #6 (permalink)
I poop on the rug
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,217
Default

yet another time trotter has gotten me out of a sticky situation... thanks again .

ya.. cuz i just got this 6800 gs and i'm pretty sure i need to change my factory 350 watt psu (even though recommended was 350 watt) ... so i must put in this 450 watt coolmax i have.... while still crap, it'll get the job better than what is in...
__________________
Current Build:
Intel 8700k | 16GB G.skill Trident Z | Z370 Gigabyte Auros Gaming Extreme |
Asus GTX1080 Strix | Corsair H100i V2 | Corsair 750D | Corsair RM850X
NosBoost300 is offline  
Old 01-15-2006, 09:11 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Yo "nosboost300" I like your sig! Did you ever get that P.M. I sent you back?
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.