Intel P4 506 or sempron 2800+? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-27-2006, 06:29 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 405
Default

man i like AMD but that Intel deal is awesome & better than the sempron but if you already have the sempron dont bother. maybe you could change your mind about intel if you like this P4
__________________

__________________
The_Tobes99 is offline  
Old 01-27-2006, 09:49 PM   #12 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

yeah i think i am going with the p4. As much as i love AMD i am getting a good deal and i will be coming back to AMD in the summer with a s939 rig. I love AMD so much even look at my avatar symbol, but i also love getting good deals even more lol. I'm going to go with the p4 thanx.
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-28-2006, 01:24 AM   #13 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

lol wow i just saw the motherboard that the deal comes with. It's this one.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813135206

Wel since the deal only costs $109. I guess its just like they throw in that free motherboard. This kind of makes me not want to buy it. But i guess the mobo would be decent, although 2 guys said it had trouble installing windows xp. My mobo now though is one of the crappiest there is it is a pc chips for socket A. The reviews on newegg.com are horrible , but it runs fine for me so i am used to budget boards. Now what do you guys think lol? I think i am still going to go for it how much more worse can ti be than my pc chips mobo lol.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-28-2006, 01:42 AM   #14 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

ECS makes good boards, and tends to specialize towards Intel, so I wouldn't hesitate buying it.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-28-2006, 02:00 AM   #15 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

ok thats a BIG thank you ryan. Those reviews on newegg had me hesitant about buying it. Imma go for it now lol; everything is perfect. thanx/
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-28-2006, 02:14 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

The only problem you are going to have is heat. The Prescott core gets hotter the lower it clocks it self down. 2.66Ghz is the hottest Prescott out there, I do believe. Shawn said he got his to 3.0Ghz easily, BUT he's running the Northwood core which runs way cooler.

That said, hope it all works for you.

Oh, where did you see that ad for? Was it for Fry's?
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 01-28-2006, 04:55 AM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

My proscott is running on my stock heatsink at 29idle and 38-40 under full load so it isn't to bad altho my other heatsink i bought for it woudln't fit the mobo things where in the way. But i would get the intel but then again i am a intel fan but i do agree amd is much better for gaming.
__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 01-28-2006, 09:32 AM   #18 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

Quote:
Originally posted by AnthraX
The only problem you are going to have is heat. The Prescott core gets hotter the lower it clocks it self down. 2.66Ghz is the hottest Prescott out there, I do believe. Shawn said he got his to 3.0Ghz easily, BUT he's running the Northwood core which runs way cooler.

That said, hope it all works for you.

Oh, where did you see that ad for? Was it for Fry's?

yep fry's/ they always ahve those motherboard and cpu combo deals. I got my sempron 2800 and my pc chips mobo from them like 6 months ago for only 70.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-29-2006, 01:15 PM   #19 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

hey so if i get the p4 my rig would look like this:

-Intel p4 506 2.66ghz
-ECS P4M800-M7 mobo
-Asus geforce 6600 128mb
-Seagate 160GB HDD
-512mb pc 2700 ram
-raidmax 380 watt psu


So with this do you think i would be able to play battlefield 2? I think i can atleast play on all medium settings right?

P.S. I hope this cpu is good because my parents have a p4 2.4 ghz northwood socket 478 and my sempron 2800+ socket A runs faster than it. I also have 256mb more ram than that computer though.
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 01-29-2006, 09:05 PM   #20 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

You'll play it fine. Especially if it's only temporary. That video card is about like mine perfomance-wise. The ram is skimpy, but people do play it on 512mb. You'll do okay.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.