If my mobo chip and vid card chip wasn't the same? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2006, 11:59 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 50
Default If my mobo chip and vid card chip wasn't the same?

Sorry, I'm a complete noob on this.

Anyways, I ordered a complete config from newegg and noticed my mobo has a nvidia chip and my graphics card is a ATi. Is this bad? I'm guessing most likely they will run without problems, but I'm I not getting the full potential of these hardware?
__________________

newton is offline  
Old 07-26-2006, 12:11 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

Nvidia on your mobo is your Chipset, has nothing to do with graphics. unless you have an intergrated video but that still doesnt matter.

but like you said, your fine.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 07-26-2006, 12:21 PM   #3 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

Correct. Nvidia makes the chipset driver, which as King X13 said has nothing to do with the video chipset... you will see every bit of potential that the GPU and mobo can give you...
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 07-26-2006, 01:06 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 50
Default

To make things clearer, I was wonder if a nvidia gpu video card was used with a mobo with a nvidia chipset, would the video card benefit a lot more?
newton is offline  
Old 07-26-2006, 01:10 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

No, it wouldn't matter.
The General is offline  
Old 07-26-2006, 01:10 PM   #6 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

Nope
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 07-26-2006, 01:12 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 50
Default

Thanks for the info.
__________________

newton is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.