iBuypower or Build? - Page 9 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2011, 10:04 PM   #81 (permalink)
Super Techie
 
iceyc0ld's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 410
Default Re: iBuypower or Build?

hmm alright i'll try it
__________________

__________________
Gaming PC Build:

NZXT Phantom | Intel i5-3570k 3.4Ghz | Asus P8Z77-V | CoolerMaster V6 GT | Ripjaws
8GB 1600mhz | EVGA GTX 670 FTW 2GB | Corsair HX750 Watt |SB 1.5TBHDD
7200 RPM+WD 500GB 7200RPM | OCZ Vetex 3 120GB SSD | Lite-On 24x Reader/Writer/Burner Drive |
Razer Naga MMO Gaming Mouse | Razer Lycosa Gaming Mouse | Logitech G930 Gaming Headset
iceyc0ld is offline  
Old 02-01-2011, 10:16 PM   #82 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: iBuypower or Build?

found thisin a thread on google

In the BIOS, 2-3 MB Intelligent Tweaker, Bump up the memory clock multiplyer till you get to 1600. Might take a try or 2. Bump it up and restart and go into BIOS and see where it's at till you get where you want.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 02-01-2011, 10:24 PM   #83 (permalink)
Super Techie
 
iceyc0ld's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 410
Default

alright, for some reason the internet seems slower than normal now idk why, maybe all the installs I am doing? I'm only patching now, but that's take internet bandwith dosen't it, (and it's for wow so it's like 9gb of patching)

But firefox 4 did seem slow, ahh w/e.

edit: what browser u using ?
edit: k going to bed, hopefully wow is done in the morning, and I can test it with my system on ultra ;D

alright, everything runs smooth 60 fps + bfbc2, sc2, and wow, it's amazing !

I'll try the ram to 1600 after I get back.

edit:

Okay, I can't see the post I just posted a few mins back but whatever. I went to the bios and went to A.I. tweaker, there was a DRAM FRequency, it was at 1333, so I put it to 1547. The other option was 18 something, but I thought that was a bit too high, so it 1547 good enough ?

edit; also gere's my first problem: in sc2, I am only getting sound from 1 speaker of my g930. and it's set as default in sc2 and windows?

edit: another edit, (hopefully last)

I got cpuid, and it told me my ram's frequency is 620 mhz, so who's lieing, bios or cpuid?
__________________
Gaming PC Build:

NZXT Phantom | Intel i5-3570k 3.4Ghz | Asus P8Z77-V | CoolerMaster V6 GT | Ripjaws
8GB 1600mhz | EVGA GTX 670 FTW 2GB | Corsair HX750 Watt |SB 1.5TBHDD
7200 RPM+WD 500GB 7200RPM | OCZ Vetex 3 120GB SSD | Lite-On 24x Reader/Writer/Burner Drive |
Razer Naga MMO Gaming Mouse | Razer Lycosa Gaming Mouse | Logitech G930 Gaming Headset
iceyc0ld is offline  
Old 02-03-2011, 01:28 AM   #84 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: iBuypower or Build?

Odds are you tried setting the wrong thing in the BIOS. You want to set the DRAM Frequency to half the speed you want. For example, my DRAM Frequency is set at 800.1MHz which equates to 1600. While you are in the BIOS, be sure to set the latencies to what your RAM is supposed to run; mine are set to 8-8-8-24.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 02-03-2011, 06:49 AM   #85 (permalink)
Super Techie
 
iceyc0ld's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 410
Default Re: iBuypower or Build?

okay, I only found one option to change ram frequency and that was dram frequency. One option there was 900, but does that mean 900 x 2 = 1800 ? Idk because it gave me bigger numbers so I guess it's not that. Example, it gave me 1547 1800, 1333.

My timings are right they are 9-9-9-24

Also when I put my ram at 1547, my cpu raises to 3.2 is that normal ?

edit: also I wanted to ask, is this build future proof for crysis 2 and battlefield 3 ?
__________________
Gaming PC Build:

NZXT Phantom | Intel i5-3570k 3.4Ghz | Asus P8Z77-V | CoolerMaster V6 GT | Ripjaws
8GB 1600mhz | EVGA GTX 670 FTW 2GB | Corsair HX750 Watt |SB 1.5TBHDD
7200 RPM+WD 500GB 7200RPM | OCZ Vetex 3 120GB SSD | Lite-On 24x Reader/Writer/Burner Drive |
Razer Naga MMO Gaming Mouse | Razer Lycosa Gaming Mouse | Logitech G930 Gaming Headset
iceyc0ld is offline  
Old 02-04-2011, 01:53 AM   #86 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: iBuypower or Build?

1547 should be about right. Weird that your mobo doesn't give an exact option for 1600, though.

I'm glad it got your timings right. mine was way off until I fixed them.

I'm not sure about the CPU, but that sounds right to me. You would have to set a divider to keep it from doing that but I don't remember enough about it right now to direct you.

You should be good for BF3. Who knows with Crysis 2... the first one's code was very badly optimized which was part of the problem with it being so hard graphically. Crysis Warhead did much better.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 02-04-2011, 08:35 AM   #87 (permalink)
ninja troll
 
Join Date: Oct 2007
Location: Maine
Posts: 1,019
Default Re: iBuypower or Build?

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
Who knows with Crysis 2... the first one's code was very badly optimized which was part of the problem with it being so hard graphically. Crysis Warhead did much better.
crysis 2 will run fine on a dual core and an 8800gt, rather, it will be much more scalable this time.
__________________
Intel Core i5-2500K
ASUS P8Z68-V LE LGA 1155 Intel Z68
Corsair 550VX
1Tb Samsung Spinpoint F3
1Tb WD Caviar Green
2Tb WD Caviar Green
8gb DDR3 Corsair Vengeance 1600
Sapphire Radeon 6870


jasonalwaysready is offline  
Old 02-04-2011, 04:04 PM   #88 (permalink)
Super Techie
 
iceyc0ld's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 410
Default Re: iBuypower or Build?

alrighty, any input on the sound problem on one speaker with my headset on starcraft 2 ?

by the way, can my board do sli/crossfire? It has two pci e slots but there was no sticker, so idk if both slots run at 8x 8x
__________________
Gaming PC Build:

NZXT Phantom | Intel i5-3570k 3.4Ghz | Asus P8Z77-V | CoolerMaster V6 GT | Ripjaws
8GB 1600mhz | EVGA GTX 670 FTW 2GB | Corsair HX750 Watt |SB 1.5TBHDD
7200 RPM+WD 500GB 7200RPM | OCZ Vetex 3 120GB SSD | Lite-On 24x Reader/Writer/Burner Drive |
Razer Naga MMO Gaming Mouse | Razer Lycosa Gaming Mouse | Logitech G930 Gaming Headset
iceyc0ld is offline  
Old 02-08-2011, 08:36 PM   #89 (permalink)
Super Techie
 
iceyc0ld's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 410
Default Re: iBuypower or Build?

Pictures are here ! So stupid, I could put sd cards in my printer >.<



All boxes Always the funnest part



1055t in



ripjaws in



psu in



Don't worry about that hanging sata cable, I connected it after the pic..

Was the best cable management I could do in 15 minutes, since I had to study for a test the following day.
__________________

__________________
Gaming PC Build:

NZXT Phantom | Intel i5-3570k 3.4Ghz | Asus P8Z77-V | CoolerMaster V6 GT | Ripjaws
8GB 1600mhz | EVGA GTX 670 FTW 2GB | Corsair HX750 Watt |SB 1.5TBHDD
7200 RPM+WD 500GB 7200RPM | OCZ Vetex 3 120GB SSD | Lite-On 24x Reader/Writer/Burner Drive |
Razer Naga MMO Gaming Mouse | Razer Lycosa Gaming Mouse | Logitech G930 Gaming Headset
iceyc0ld is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Build or iBUYPOWER??? Paravoz System Upgrades 10 08-27-2007 11:43 AM
Ibuypower or build? Coke27 New Systems | Building and Buying 14 02-08-2007 12:36 AM
Please help me build this IBUYPOWER PC rocket1406 New Systems | Building and Buying 2 12-26-2005 01:05 PM
Please help me build this IBUYPOWER PC rocket1406 New Systems | Building and Buying 3 12-26-2005 09:37 AM
IBuyPower or Build it yourself? Igetshockedalot New Systems | Building and Buying 8 08-21-2005 12:50 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.