I wittle question that on my mind... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-08-2005, 10:05 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default I wittle question that on my mind...

Hey,

Well this is ym computer at the moment:
AMD Athlon(tm) Processor at 1.05 GHz
512mb of some sorta of ram... never really bothered to check...
Some sorta of a non-dual core motherboard... slot 754 or something like that i really don't know
a Maxtor 160 gb hard drive at 5200rpm
also a Western Digital 160 gb hard drive at 7200 rpm
a 52x, 32x, 52x cd writer with 16x dvd reader this one is LG
and i got a secon cd writer 48x, 48x, 16x this one is HP
I got a 7500 Redeon 64mb video card 1x, 2x, 4x AGP slot thingy
97'ac sound card
550 watt power system

here is my question, at this moment i have 500-600$ CANADIAN

I need;
motherboard
cpu
video card
some good ram would be usefull if not my perent can buy it for me...
i can use my old hard drives cd burners and monitor and mouse

bassically wat kind of hardware can i get for 500-600$ thats preatty good...

I don't need dual core caz that a bit expencive but i want the best of non dual core...

Please if any one out there has any free time can u make me a list...

Thx
__________________

__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 12-09-2005, 06:16 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

what would you like to achieve most of all with this upgrade, anything in particular that you would like to be able to do or do better?
__________________

Nitestick is offline  
Old 12-09-2005, 10:48 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

Game better... Right now bf2 doesn't even load up...
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 12-09-2005, 12:04 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,574
Default

Get a new hard drive, it will increase loading times of everything, and you will notice the difference between 5200 and 7200RPM.
__________________


\'There is only one basic human right, and that is to do as you **** well please.
And with it comes the only basic human duty, to take the consequences.\'



m3trj is offline  
Old 12-09-2005, 01:10 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 68
Send a message via AIM to CrimsonGX
Default

Try getting something like:
Motherboard: $123
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813130484

CPU: $166
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103535

Video card: $205
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130258

Keep the harddrive, it doesn't matter if your harddrive can load BF2 fast if the rest of your system can't handle it.

Try getting your parents to get you 1 GB of PC3200/DDR400 RAM
CrimsonGX is offline  
Old 12-09-2005, 07:01 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

Alright thx guy, i'll get all that stuff you said i should.

My perents got me 4 sticks of 2gig ram 8 gig in total... Is that better or will it slow my comp down?
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 12-09-2005, 10:58 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vero Beach, FL
Posts: 205
Send a message via AIM to RadRacer
Default

Quote:
Originally posted by dawizhacker
Alright thx guy, i'll get all that stuff you said i should.

My perents got me 4 sticks of 2gig ram 8 gig in total... Is that better or will it slow my comp down?
The Mother Board only supports upto 4 gigs. I didn't even know they made 2gig sticks......
__________________
Old Specs:
Intel Celeron D 2.8Ghz
1G RAM
80G Seagate Baracuda 7200.7
GeForce FX5500 (PCI) OCed to 300/500
am I missing anything?

^DEAD^

Now: Toshiba Sattelite L35-S2161 running Ubuntu :)
RadRacer is offline  
Old 12-09-2005, 11:02 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i didn't know they made 2 gig sticks. sorry mate but i don't know of any motherboard that supports more than 4gb of ram, perhaps only server boards. you should only really use 2gb max.
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.