I need a new computer, but - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2008, 06:51 PM   #11 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: I need a new computer, but

Like th eothers said, build it yourself. It's not hard at all to build one. If you can put a puzzle together, then you can build a PC. It only took me about an hour or so to build my first PC, and I actually had a lot of fun doing it. Had a great sense of self-accomplishment when I got it to boot up/install my OS the first time .
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-17-2008, 06:58 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 324
Default Re: I need a new computer, but

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
$350? are u buying a 10 year old ibm? what are u using this comp for. give me the specs of this computer.
Well, it was only the tower. Here's the specs.

400 watt PSU
AMD athlon 64 x2 4000+ dual core CPU
Asus m2a-vm amd 690g mobo
2 gigs of ddr2 pc6400 dual channel mem.
NVIDIA geforce 7100gs turbocache, supporting 256mb pci-e video card
200 gig SATA-II 3.0g/s 8mb cache 7200rmp HDD

for $395, however, I will probably go with 1 gig of RAM


And Drizzt5, any help would be greatly appreciated, I am just a little wary about building my own, because I know things have a habit of not quite working like they should.
__________________

Thorn is offline  
Old 02-17-2008, 07:25 PM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: I need a new computer, but

Thorn...If you listen to these guys on tech forums... the worst that can happen is that you have to RMA a part if it is bad.
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-17-2008, 07:28 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 324
Default Re: I need a new computer, but

RMA?

So, how do I get started? And will it be about the same price or cheaper?
Thorn is offline  
Old 02-17-2008, 07:45 PM   #15 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: I need a new computer, but

RMA = Return Merchandise Authrorization.

It just means that you contact the manufacturer (or the place you bought the item from), and telling them that the item was bad when you got it, and you'll just need to ship it back to them/they'll ship you a new or refurbished item.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-17-2008, 07:49 PM   #16 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: I need a new computer, but

Quote:
Originally Posted by Thorn View Post
RMA?

So, how do I get started? And will it be about the same price or cheaper?
It will be better and cost less, yes. Go buy an alienware for 5X the price. Or build the exact same thing yourself with not much more effort.
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-17-2008, 08:32 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 324
Default Re: I need a new computer, but

Alright. I'm in. So again, how do I get started? I can't do it myself.
Thorn is offline  
Old 02-17-2008, 08:43 PM   #18 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: I need a new computer, but

You can't do what yourself? Build it? Sure you can... like I posted in my earlier post...if you can put a puzzle together, you can put a PC together.

To get started, you'll need to tell us what you're gonna be using the PC mainly for, and what your budget will be.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 02-17-2008, 09:18 PM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: I need a new computer, but

also u will have to decide if ur going with vista,do u need a monitor/keyboard/mouse. are u from canada or us? (ncix.com is good for canada and new egg is good for the us)
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 02-17-2008, 10:53 PM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 324
Default Re: I need a new computer, but

Okay, I'm from the USA.

-If I am going to build it, I want it under $350.
-It needs to run XP, and should use IDE, not SATA for the hard drive.
-I do a little gaming, but not hardcore. My other one had 256 ram and I got by, so a gig will do.
-Pretty much it just needs to be a general computer.

The only thing I need it the tower, and I do not need a hard drive, as I already have a 500 gig one, which I wish to keep, and it is IDE.
__________________

Thorn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer won't Load narmerguy Hardware Repairs and Troubleshooting 1 01-08-2008 08:19 AM
Please help, computer won't turn on PcMe Hardware Repairs and Troubleshooting 3 01-06-2008 08:28 PM
My computer Won't start up SpRi7e Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-29-2007 01:49 PM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM
New Computer. Same Issues Duality Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-01-2007 10:54 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.