I need help finding a new modem for my at&t. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-16-2011, 01:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default I need help finding a new modem for my at&t.

As of right now I am using 2wire and was wondering if there was any better modem than the one i am using right now? I hate 2wire can someone please help me choose a better modem. Any suggestions would be appreciated. As of right now I am willing to spend up to $200.
__________________

Blaze 1u Ninja is offline  
Old 06-16-2011, 04:14 PM   #2 (permalink)
 
iFargle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4,024
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

The 2WIRE I have is a DSL modem and router (on AT&T as well).. What are you looking to replace, exactly? Because if it's like mine you'll have a tough time replacing it.
__________________

__________________
7700k 32GB RAM 512GB 960 Pro GTX 1080 NCase M1
15" Retina MBP || 64GB Nexus 6P || 64GB iPad Air 2
Battle.net: iFargle #1561 || Steam/Origin: iFargle
iFargle is offline  
Old 06-16-2011, 04:25 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

I also have a 2wire but it seems like it always takes me out of the internet for no reason so I am looking for a modem that could replace it.
Blaze 1u Ninja is offline  
Old 06-16-2011, 04:33 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

Call and get it replaced.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 06-16-2011, 04:38 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

Thanks for the help but can i ask a question about my 2wire. My 2wire used to go red. What i mean by that is out of some random time. The light on my internet went red and i couldn't go on the internet no more. Do you know what the cause of that was?
Blaze 1u Ninja is offline  
Old 06-16-2011, 04:43 PM   #6 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

Sure here's the lighting guide:
Light Status 2 Wire | DSLReports.com, ISP Information
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 06-16-2011, 04:47 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 7
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

Thanks for your help but the red light is random. The light on my internet just blinks red all of a sudden then after some time it goes green.
Blaze 1u Ninja is offline  
Old 06-16-2011, 07:08 PM   #8 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

I'd say replace it. Youre paying for a malfunctioning device..... Which isn't cool.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 06-16-2011, 10:29 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default Re: I need help finding a new modem for my at&t.

I concur. A red light is bad news on a modem. I troubleshoot DSL problems a lot at work and a red light, ANY red light, means replace it. Since AT&T is furnishing the modem I would let them furnish the replacement. If you talk to them they may give you a different brand. Around here it is mainly Westell and Motorola.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using a Modem/Router as just a Modem (DG834Gv4) chrisbullen Computer Networking and Internet Hardware 1 12-09-2009 07:20 AM
Advice needed! Cable modem or combined modem/router? conrad_chaffee Computer Networking and Internet Hardware 3 10-29-2009 01:15 AM
Any modem-to-modem direct chess? Perham PC Gaming 0 08-13-2005 03:43 AM
Comparison of V.90 modem and an ADSL modem Death Monitors, Printers and Peripherals 8 04-02-2005 11:09 AM
older modem drivers work for current modem in linux IBMan Microsoft Windows and Software 9 10-30-2004 08:32 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.