I need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-20-2012, 02:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2012
Location: wa
Posts: 1
Default I need help

Hi, I have a computer that I bought new in 2005 from wallmart.
Its a Hp pavilion a705w, intel celleron cpu, 256meg ddr ram.
It is real slow, and I want to put more memory in it but what kind
and how much is my question. I visited crucial, and they said it
can take up to 2 gigs, but some places say only 1gig. I also dont
know if I should put ddr3200 memory, or ddr2700 in it, or does it really
matter. Any help you guys could give me would be great, thanks.
__________________

robrager10 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 03:47 AM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default Re: I need help

The maximum supported is 2 512MB PC2700 sticks as indicated by their website.

HP Pavilion a705w Desktop PC Product Specifications; Wal-Mart 2004 Holiday Bundle | HP Support

Newegg.com - Crucial 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM DDR 333 (PC 2700) Dual Channel Kit Desktop Memory Model CT2KIT6464Z335
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 06:24 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2012
Location: United States
Posts: 54
Default Re: I need help

Honestly with a computer of those standards I would save the money and invest in a new one.
DBow14 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 11:55 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default Re: I need help

Quote:
Originally Posted by DBow14 View Post
Honestly with a computer of those standards I would save the money and invest in a new one.
I agree, but the RAM kit is only 30 bucks. Sure, that's the price of like 8GB of DDR3, but the rest to go with it is quite expensive.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
memory help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.