I NEED HELP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-28-2010, 02:36 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Exclamation I NEED HELP

I've been tinkering with building and refurbishing PCs for a few years. No formal training. always managed to get them up and running. But lately been have a problem that has me stumped. I use a Win98 SE boot disk to Fdisk and Format my hard drives and then to install the operating system. The problem arises at that point. When I go to the D drive and type in setup the prompt informs me that drive E is not ready and there is no Drive E! I've tried old hard drive and brand new right out of the box. Different Boot disk and even a brand new Mother board. Still get the same message. WHAT AM I DOING WRONG???
__________________

Shaner6950 is offline  
Old 11-28-2010, 09:46 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: I NEED HELP

I would skip the boot disk to Fdisk and Format and just let Windows Setup handle it.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-28-2010, 11:59 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Default Re: I NEED HELP

A blank hard drive? I've never tried that before. I'll try deleting the partition and see if it works.
Shaner6950 is offline  
Old 11-28-2010, 10:23 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Default Re: I NEED HELP

Could there be something in the Bios that can be causing this issue? Anyone have any suggestions.
Shaner6950 is offline  
Old 11-28-2010, 11:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Default Re: I NEED HELP

Sometimes a bad connection could be a simple hardware issue. Are the connectors all working?
Neeraj.Tewari is offline  
Old 11-29-2010, 12:23 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 4
Default Re: I NEED HELP

Yeap all are new. I've never had this problem before. I tried a couple different boot/start up floppys that i've down loaded from on line.
__________________

Shaner6950 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.