I need help!!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-27-2008, 12:38 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kansas
Posts: 5
Default I need help!!!!

I have been working on a buddy of mine's computer and have ran into a snag. I just installed a new harddrive and set the bios to boot up from hard drive first and cdrom second. I cannot get windows to load off of the hard drive. It goes to number 2 and loads off of the windows disk. What do I need to do to fix this. It is driving me crazy. If you need anymore information please let me know and I will get what I can to you. Thanks for any help.
Jason
__________________

jbreth is offline  
Old 08-27-2008, 12:41 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maine
Posts: 443
Send a message via AIM to Ventriac
Default Re: I need help!!!!

take the disk out?
__________________

__________________

CPU E8500MB Asus P5Q Pro
RamOCZ Reaper ddr2800 GPUVisiontek 4870
PSU Toughpower 700 HDD WD 640 GB
Ventriac is offline  
Old 08-27-2008, 12:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kansas
Posts: 5
Default Re: I need help!!!!

when I do that it says boot cd drive
jbreth is offline  
Old 08-27-2008, 01:44 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maine
Posts: 443
Send a message via AIM to Ventriac
Default Re: I need help!!!!

You said you installed a new hdd, you're gonna have to format the harddrive and install an OS on it in order for the computer to work? therefore you have to boot from the disk at first.
__________________

CPU E8500MB Asus P5Q Pro
RamOCZ Reaper ddr2800 GPUVisiontek 4870
PSU Toughpower 700 HDD WD 640 GB
Ventriac is offline  
Old 08-27-2008, 02:01 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
NightSurge's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,217
Send a message via AIM to NightSurge
Default Re: I need help!!!!

Quote:
You said you installed a new hdd, you're gonna have to format the harddrive and install an OS on it in order for the computer to work? therefore you have to boot from the disk at first.
^hahaha, I was about to say that too.
__________________

If I was helpful, please click the icon on the left hand side of this message that looks like a check mark Thanks!

NightSurge is offline  
Old 08-28-2008, 12:34 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kansas
Posts: 5
Default Re: I need help!!!!

I have formatted, installed OS but still have to load from disk. It will boot off of the cdrom with the disk in no prob, I want it to boot off of hard drive!
jbreth is offline  
Old 08-28-2008, 12:51 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: I need help!!!!

Sounds like your MBR is messed up. Try using the Recovery Console to do a fixboot and fixmbr.

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.