I need a fast upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2013, 03:24 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2013
Location: Moldova
Posts: 32
Default

Currently I have:

Msi 770 c45
1TB HDD
4 GB RAM(2x2GB 2005.6 MHz)
Spire 650W
Msi amd radeon 7770 Power edition factory OC
Amd athlon II x2 250 3.0 GHz


Ineed a pc for streaming BF3/4, LoL, WoW, Recording crysis 3/ metro last light (all these on ultra settings) fast rendering in 1080p (ex. max 1 hour a 20 minute video).
If possible just a RAM, CPU, MB upgrade.

NO ORIGIN OVERPRICED CRAP PLEASE!!

P.S. I got no problems with the internet. Internal speed 300 mbps/ worldwide speed 100-200mbps
__________________

OvidiuN7 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:54 PM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,280
Default Re: I need a fast upgrade

Ultra settings on those games? Going to need a new GPU too.

What you want is going to require a hefty budget honestly. BF3/4, LoL, and WoW not so much but Crysis 3 and Metro maxed out while recording is going to require a very beefy machine.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 03:57 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2013
Location: Moldova
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Ultra settings on those games? Going to need a new GPU too.

What you want is going to require a hefty budget honestly. BF3/4, LoL, and WoW not so much but Crysis 3 and Metro maxed out while recording is going to require a very beefy machine.
So I should stick with a gtx titan or r7990? I wont mind a xfire 7970 though or any dual gtx at the same price range. I havent bought crysis and metro yet. So i might think about those.
Can you tell me then the new parts and if possible their prices? I live in EU so no US site please.
P.S. I was running bf 3 on high settings (except shadows and sunshafts) at 35-40 fps on this PC + i had a gt440
OvidiuN7 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 04:13 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,280
Default Re: I need a fast upgrade

I can run BF3 with a 5850 on Ultra with no AA too, around 40FPS but once you start recording for 1080p your machine will take a dump. Especially with a dual core. To give you an example, my previous machine was SLI GTX580s with a 3960x, and 64GB of RAM recording to the SSD in my sig. I had troubles on full 64 player maps recording max quality as it would dip into the 50s occasionally which would cause FRAPS to act stupid and drop my FPS. BF4 will barely be any harder on a machine than BF3 (Same BS basically) so whatever you can do with BF3 you can do with BF4. Metro Last Light maxed with 2x SSAA dropped FPS on a GTX680 to around 25, to give you an example with that. That's without recording anything.

A GTX 780 would suffice, no need for anything ridiculous. You just need enough horsepower to cover a solid 60fps while it records at 30fps full size and this will require an SSD to record to due to high amounts of bandwidth being recorded. I would need a site that you would be ordering from to give you any amount of cost.

For CPU, a 3770k, 4770k, or FX8350 would fit the bill, and 8GB of RAM. This would require a new motherboard to accommodate the CPU you want.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2013, 04:18 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2013
Location: Moldova
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
I can run BF3 with a 5850 on Ultra with no AA too, around 40FPS but once you start recording for 1080p your machine will take a dump. Especially with a dual core. To give you an example, my previous machine was SLI GTX580s with a 3960x, and 64GB of RAM recording to the SSD in my sig. I had troubles on full 64 player maps recording max quality as it would dip into the 50s occasionally which would cause FRAPS to act stupid and drop my FPS. BF4 will barely be any harder on a machine than BF3 (Same BS basically) so whatever you can do with BF3 you can do with BF4. Metro Last Light maxed with 2x SSAA dropped FPS on a GTX680 to around 25, to give you an example with that. That's without recording anything.

A GTX 780 would suffice, no need for anything ridiculous. You just need enough horsepower to cover a solid 60fps while it records at 30fps full size and this will require an SSD to record to due to high amounts of bandwidth being recorded. I would need a site that you would be ordering from to give you any amount of cost.

For CPU, a 3770k, 4770k, or FX8350 would fit the bill, and 8GB of RAM. This would require a new motherboard to accommodate the CPU you want.
Is msi z87 gd5 gaming good for these settings?
Here is a local website: http://matrix.md/
Another one is this:
RAM section http://neuron.md/catalog.aspx?sid=135
MB section http://neuron.md/catalog.aspx?sid=134
SSD section http://neuron.md/catalog.aspx?sid=139
GPU section http://neuron.md/catalog.aspx?sid=136
CPU section http://neuron.md/catalog.aspx?sid=132

Pls note that 1 $ is 12,57 lei
OvidiuN7 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.