I don't know whats wrong??! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-19-2006, 12:19 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default I don't know whats wrong??!

I just spent about 800 on parts for my custom computer. It runs but it has many tweaks that are unacceptable. For one, i doesn't install programs right and the programs i do have on there do not run correctly or close unexpectedly. The only opinion i have recieved was that my windows xp was invalid. Could a invalid windows cd cause those problems?
__________________

__________________
Antec P180
-Asus Maximus Formula X38 Mobo
-Intel E2180 (2.0) @2.81
-8800gs 384mb
-2g Corsair XMS2 DDR2 800
-Silencer 610W
-Samsung SATA DVD drive.
-Seagate 7200 rpm 300gb HDD
the_tai is offline  
Old 07-19-2006, 12:22 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Can you update via windows update?
__________________

__________________
brady is offline  
Old 07-19-2006, 09:23 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default

Nope, i tried it. Updates don't update correctly either.
__________________
Antec P180
-Asus Maximus Formula X38 Mobo
-Intel E2180 (2.0) @2.81
-8800gs 384mb
-2g Corsair XMS2 DDR2 800
-Silencer 610W
-Samsung SATA DVD drive.
-Seagate 7200 rpm 300gb HDD
the_tai is offline  
Old 07-19-2006, 11:43 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 84
Default

Can you post your system configuration, please.
Ken11235 is offline  
Old 07-20-2006, 12:02 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default

I'm knida new at this so bear with me, lets see....

Radeon 9550XL 256mb video card

Abit AI7 motherboard

Pentium 4 Processor - 3e GHz - 800 MHz System Bus

And Creative Sound card, i don't know what kind. sorry

This is my case-

http://www.xoxide.com/aspire-x-plore...ack-black.html
__________________
Antec P180
-Asus Maximus Formula X38 Mobo
-Intel E2180 (2.0) @2.81
-8800gs 384mb
-2g Corsair XMS2 DDR2 800
-Silencer 610W
-Samsung SATA DVD drive.
-Seagate 7200 rpm 300gb HDD
the_tai is offline  
Old 07-20-2006, 12:24 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Try using another O.S, such as Linux. You can download a Live CD, 700MB, that acts like an OS, that runs off the CD-ROM, so you can see how nice Linux is!
talldude123 is offline  
Old 07-20-2006, 12:46 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default

That sounds cool, but i'm more comfortable with windows.
But plz review my configuration to see if it's alright.

Radeon 9550XL 256mb video card

Abit AI7 motherboard

Pentium 4 Processor - 3e GHz - 800 MHz System Bus

And Creative Sound card, i don't know what kind. sorry

This is my case-

http://www.xoxide.com/aspire-x-plor...lack-black.html
__________________
Antec P180
-Asus Maximus Formula X38 Mobo
-Intel E2180 (2.0) @2.81
-8800gs 384mb
-2g Corsair XMS2 DDR2 800
-Silencer 610W
-Samsung SATA DVD drive.
-Seagate 7200 rpm 300gb HDD
the_tai is offline  
Old 07-20-2006, 02:39 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Give us a specific problem you are having...with details..
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 07-20-2006, 02:52 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default

Hmm, well windows will open but when i run a program like limewire, it closes without warning. Also when i install, it always has a error in the installation. i can surf the web and all but i guess large programs wont work properly. i hope thats specific enough.
__________________
Antec P180
-Asus Maximus Formula X38 Mobo
-Intel E2180 (2.0) @2.81
-8800gs 384mb
-2g Corsair XMS2 DDR2 800
-Silencer 610W
-Samsung SATA DVD drive.
-Seagate 7200 rpm 300gb HDD
the_tai is offline  
Old 07-20-2006, 03:04 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by the_tai
Hmm, well windows will open but when i run a program like limewire, it closes without warning. Also when i install, it always has a error in the installation. i can surf the web and all but i guess large programs wont work properly. i hope thats specific enough.
Limewire is a known spyware related program that can cause all sorts of problems with your system....does windows shut down or is Limewire shutting down?? you can try these programs:

http://www.majorgeeks.com/downloadge...ff8c4459556118

http://www.majorgeeks.com/downloadge...f695220993fc0f
__________________

__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.