I am back and need some help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-13-2007, 07:24 AM   #1 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default I am back and need some help

Just came back from my holiday, which was awesome got that perfect surfer tan now only back for 4 days though then off to the far east.

My problem is when I left my gaming rig was in perfect shape but it seems to of developed a problem whilst I have been away the bios start up screen seems to be sticking for an exceptionally long amount of time it has gone from being visible for 5 seconds to upwards of 3 minutes on each boot longest so far has been 13minutes of just the Asus p5b deluxe picture upon start up with no keyboard input or mouse input seeming to affect it. After the frozen time it boots into windows normally but obviously it is annoying. The computer hasn't been on whilst I have been away, I haven't recently installed any drivers or software, the computer is not connected to the internet so can't be some form of virus and as far as I know no-one has even touched it whilst I was away. Any help would be much appreciated
__________________

__________________
saltynay is offline  
Old 07-13-2007, 07:50 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: I am back and need some help

Howdy,

Just came back from Holiday myself and have earned a medium tan. Though, now I'm stuck in cloudy England for the rest of the summer .

Try resetting the BIOS and see if it the problem persists.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 07-13-2007, 09:07 AM   #3 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: I am back and need some help

unlucky hopefully good old England will kick out some sun soon its been a couple of months since we last had a proper summers day.

Has anyone got any other solutions, as resetting the bios means opening it up and taking out the graphics card and to be honest today I really can't be bothered
__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.