How much will performance increase? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-03-2006, 08:19 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 299
Default How much will performance increase?

I'm gonna get an ATI Radeon 9550 256 MB AGP card to replace my old Nvidia geforce 2 MX 400 64MB. I should see a major increase in preformance, right?
__________________

Millenniumtiger is offline  
Old 06-03-2006, 10:02 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Matt08642's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 272
Default

I think so, yes.
__________________

__________________
Windows 7 Home Premium 64-bit
ASUS M2N32 Sli-Deluxe Wireless edition
AMD Athlon 64 X2 6000+ (AM2)
Western Digital WD1001FALS 1TB Sata 2.0 HDD
Maxtor 200GB Sata 1.5 HDD
4GB (4x1GB) Kingston DDR2 PC6400 RAM
Nvidia EVGA GeForce 8600GT 512MB 128 bit
Antec TruePower Quattro 850 PSU
Matt08642 is offline  
Old 06-03-2006, 10:16 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Its 4X the graphics memory, and a much better card. You will notice quite a difference, depending on the interface, AGP or PCI-E.
talldude123 is offline  
Old 06-03-2006, 10:20 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 299
Default

I'm gunna be running it in AGP 4X cuz i can't upgrade my old dell mobo and i just want a quick fix till i build a new pc after conroe comes out.
Millenniumtiger is offline  
Old 06-03-2006, 10:52 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

yeah, that will work fine. you'll be able to play most games in low settings, and some in low-medium.
john3 is offline  
Old 06-03-2006, 11:05 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 299
Default

well, considering my pc can suprisingly run everything in lo-medium. i'm actually expecting flat out medium settings.
Millenniumtiger is offline  
Old 06-03-2006, 11:37 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Matt08642's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 272
Default

Quote:
Originally posted by Millenniumtiger
well, considering my pc can suprisingly run everything in lo-medium. i'm actually expecting flat out medium settings.
In that case, you're good.
Matt08642 is offline  
Old 06-04-2006, 12:55 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 299
Default

ok. thanks to all
__________________

Millenniumtiger is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.