How can I fix / stop corrupt Win RAR files? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-18-2006, 02:35 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 168
Default How can I fix / stop corrupt Win RAR files?

I download a lot of files from Rapid Share. They are all Win RAR archives (.rar files) and they are all movies. They decompress into the .avi file format. But recently 90% of all the RAR files I have downloaded are corrupt. Why? And more importantly how can I fix this.
__________________

SPL Tech is offline  
Old 10-18-2006, 07:48 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
j3wcl@w's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 99
Default

i dont think there is anything you can do its most probably other people's uploads
__________________

__________________
Thermaltake armour LCS Watercooled
Asus P5N32-SLI Mobo
Intel Core2 quad Extreme Q6600 OC'd to (4x3.00 )
Ati Powercolour Hd 4870 1048mb
4GB OCZ DDR2 800 MHZ
X3 Western Digital raptor's 80gb 10,000 Rpm
Enermax 1000W Galaxy
Saitek Cyborg Keyboard
Logitech G9 lazer mouse
Windows Vista ultimate 64 bit
j3wcl@w is offline  
Old 10-18-2006, 08:00 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

that's easy. illegally produced copies tend to be bad quality.

you could go and buy the actual DVD, and get a much higher quality copy, and you don't have to decompress anything.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-18-2006, 09:26 AM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Disable all programs running in the background (antivirus, etc). I had tons of "corrupt archive" errors on a stressed computer, if I disabled everything it would run fine. Both compressing and decompressing. Seems to be a bug in WinRAR.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-18-2006, 10:08 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

Iv changed from winrar to 7zip it seems to do everything and works flawlessly for me.
__________________
baronvongogo is offline  
Old 10-18-2006, 09:00 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 168
Default

Where can I get 7zip? Is it an .rar file decompressor?
SPL Tech is offline  
Old 10-19-2006, 04:50 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

http://www.7-zip.org/download.html

it will work with winrar, winace, zip etc seems to do most compressed file formats.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.