Hi, Newb here need help - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2006, 09:41 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 23
Send a message via AIM to ojhk
Default

I also have a Dell that I was thinking about taking everything out of it and putting it in the gateway and build this one in to the ultimite gameing, movie, everything PC would that work?
If I was to go that route then I would have to gradually buy things for it tell it was finally completed that way it would be "TOP OF THE LINE" AND IT HAS:
Windows XP Home Edition, Pentium 4 w/ 1.70 GHz and 256 MB of Ram the only upgrad I would like to do is more Ram and maybe mor GHz. is that possable?
__________________

ojhk is offline  
Old 06-21-2006, 10:02 AM   #12 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

The 1.7 ghz processor has a 400mhz FSB so you will be limited. You need to upgrade the processor to gain more ghz, but more ghz isnt always better. AMD has a chip that runs at 1.8ghz and competes with a p4 3.0 ghz. Do some research on these forums. You will learn alot.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 06-21-2006, 10:07 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 23
Send a message via AIM to ojhk
Default

I would just dont know what to look for.
ojhk is offline  
Old 06-21-2006, 10:27 AM   #14 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

Quote:
Originally posted by ojhk
I would just dont know what to look for.
Read all the posts entitled"building gaming rig" or similar and you will learn alot
jonny_uk is offline  
Old 06-21-2006, 10:32 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 23
Send a message via AIM to ojhk
Default

thanks, I do hope to learn fast.
ojhk is offline  
Old 06-21-2006, 10:58 AM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 23
Send a message via AIM to ojhk
Default

another question, how do I find out if i have a dvd burner?
__________________

ojhk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.