help me flash my bios - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-14-2006, 11:55 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 76
Unhappy help me flash my bios

hi guys. i have just put a second hard drive into my computer. the master is my original hd which is only 20gb, the new slave hd is 80gb but the comp will only read it as 30gb. i think it may have something to do with the bios,it is rather old. can anyone help me with this.any suggestions welcome,thanks
__________________

poetry8 is offline  
Old 04-14-2006, 12:15 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Umm yea sure. Let me just use my telapathic powers to see what bios version and motherboard you have....lol

You need to provide us with more information on the motherboard.
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Old 04-14-2006, 12:32 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

good point :beard: , download everest
http://www.majorgeeks.com/download4181.html
get into motherboard-->motherboard and take a screenshot

while its highly possible a bios update will resolve it , its never a sure thing , so if it wont resolve it youll have to get an ide controller card and in that case better stick to *promise* (the best manufacturer of those)
jeremy is offline  
Old 04-14-2006, 01:19 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 76
Default

sorry guys i totally forgot to put tht info,i already have everest ultimate.here is the info i gathered, motherboard=msi ms-6156bx,chipset=i440bx,bios= american megatrends, a615601 v2.2b3020999
poetry8 is offline  
Old 04-14-2006, 03:57 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

youll have to get an ide controller card or a new pc (i think its about time,dont you?) , a bios update wont cut it in your case , apparently there have been 2 revisions of that mobo first one with ami bios (what you got) and second with award bios ,the second bios history looks promising with big hd support but the first one doesnt look promising at all only 1.0 & 1.1 and wanna know what the changelog is? only this "Change the bootup screen from "Katmai(r) CPU" to "Pentium(r) III CPU""
jeremy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.