Help me on a build? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-04-2006, 09:45 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
M733mhz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Send a message via AIM to M733mhz
Default Help me on a build?

So I killed my old comp a while ago but being stupid and not careful with a screw driver one night. This morning, I bought an old server comp running on 2 pentium 2s for 25$ from my neighbor just so I could message people and keep up on things. I'm making a list of things and I wanted to see if there was anything I may have over looked or anything conflicting in my system. So far my choices are as follows

motherboard - http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136152

Processor - http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103529

An antec PSU

A western digital HDD just for storage and I'm gonna look for a good EVGA card when it comes down to ordering. and I have an idea of the case I'm going to get.

One of the things I was worried about is will the bios on that board link straight up with the 4000+? Or will I have to spend a bunch of time trying to get that to work?
I already have RAM, A sound card and DVD/CD drives. If anyone can look this over it'd be alot of help. I know I didn't give alot of info but some things may change since I won't be ordering this stuff for a month or so, so I'm sure prices will change on alot of things, thanks.
__________________

M733mhz is offline  
Old 11-04-2006, 09:56 PM   #2 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

It should, but why are you using 939? AM2 is the new socket, and there's a good chance 939 will be phased out soon.

Also, make sure you have the right kind of RAM.
__________________

__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 11-04-2006, 10:09 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
M733mhz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Send a message via AIM to M733mhz
Default

I'm going 939 because I'm not one of the people that has to be up on technology every 5 minutes when someone releases a new processor. That 4000+ with a 1MB L2 Cache will tear through anything I throw at it. Not to mention look at the money I save by going that route. Anyhow, what would you consider to be the right kind of RAM?
__________________


M733mhz is offline  
Old 11-04-2006, 11:12 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default

m .. waht part of south jerz? ima local ... lol ... right kind? you can only use ddr... anything will do for you . .prolly 512 1 gb of anything value sellect
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.