Help with making a decision on what to buy... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2006, 06:29 PM   #1 (permalink)
Try again!
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ohio
Posts: 896
Send a message via AIM to motoxer4533 Send a message via MSN to motoxer4533
Default Help with making a decision on what to buy...

Hello everyone...

I currently have a custom built PC with the following specs:

160 GB HD
3.0 GHz Intel P 4 Processor
2 DVD Drives
XFX GeForce 6800 Xtreme Graphics Card
1 GB PQI Turbo RAM

Anyway, to my question. I was wondering if anyone had some input on whether or not I should buy another Gig of RAM, or get another graphics card to run SLI... I do play games like HL2, NFS:C, Madden, Prince of Persia, etc.

Thanks!:cyclopes:
__________________

motoxer4533 is offline  
Old 11-09-2006, 06:48 PM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

uhh, to upgrade, well yea nother gig of ram, but if you want some serious preformance, get a C2D system, or a high end amd, or for the low end of the spectrum, an amd 3800+ which roughly = a 3.8ghz p4

and if you odnt have a sli mobo, you cant run sli
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-09-2006, 07:02 PM   #3 (permalink)
Try again!
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ohio
Posts: 896
Send a message via AIM to motoxer4533 Send a message via MSN to motoxer4533
Default

I have an SLI mobo, so i can run it. Besides, all i wanted to know is if i should get another gig of ram or another graphics card, not stuff about an amd system which i cant have b/c i have intel mobo.
motoxer4533 is offline  
Old 11-09-2006, 07:06 PM   #4 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

yea, i was just making a suggestion. yea, go head and get another gig of ram, and another gpu, but if u get another gig of ram, if you arent runnin in ddr now, if u do, it will run faster, and same with sli. personally id go with the display first, since 1gb is pretty good
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-09-2006, 07:08 PM   #5 (permalink)
Try again!
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ohio
Posts: 896
Send a message via AIM to motoxer4533 Send a message via MSN to motoxer4533
Default

Yeah i have 2*512 mb sticks of ram in dual channel, and i know my card will be outdated soon enough, i just don't know which one i should get.
motoxer4533 is offline  
Old 11-09-2006, 07:21 PM   #6 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

well, maybe you should get a 8800, theyre new, and pretty bad @$$. or if u cant afford it, get a 7900GT, and 2gb of ram(2 1gb sticks)
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-09-2006, 07:26 PM   #7 (permalink)
Try again!
 
Join Date: Jan 2005
Location: Ohio
Posts: 896
Send a message via AIM to motoxer4533 Send a message via MSN to motoxer4533
Default

Lol does anyone else have an opinion, cause bmxfreakrider doesn't understand what i'm asking.
motoxer4533 is offline  
Old 11-09-2006, 07:36 PM   #8 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

i do understand. just get sli
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 11-09-2006, 07:42 PM   #9 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

lol, i say dont get an other 6800xt, go for a eVGA 7900GS for $185 on newegg, and another 2*512 sticks of ram, you should be good. The 7900gs is $165 after mail in reabtes too.

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130056
__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Old 11-09-2006, 07:44 PM   #10 (permalink)
Vinsanity
 
BiGyLiLuPdAmIdL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: West Coast Cali
Posts: 1,234
Send a message via AIM to BiGyLiLuPdAmIdL
Default

I just re read you first post though, if I had to pick between the two, I'd get the 7900GS, because 1 gig ram is pretty good, but the 6800xt isn't.
__________________

__________________
New build in progress, but this is what I got for now:
-AMD x2 5200+
-Asus M3A78-EM AM2+
-Buffalo 2x1gb ddr2 800
-Hitachi 250gb Sata HDD
-Antec Minuet Case w/ 350w psu
-Windows 7 Home Premium 64 bit
BiGyLiLuPdAmIdL is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.