Help installing custom computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-28-2006, 12:48 AM   #1 (permalink)
Moo
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 20
Default Help installing custom computer

Well i bought a bunch of parts online and built a computer. Im pretty sure i have it all hooked up right. When i turned it on at first i got some a screen saying press f2 for setup, stuff like that, and i tried them all but nothing happened. i know my keyboard works cause its glowing and only will do that if its plugged in to comp. after that screen it would go to one telling me to reboot and add a boot disc. Well i did that a bunch of times, with the cd that came with the motherboard inside, but nothing happened. I did this a few times and now the monitor just gives me a blank screen the whole time, button on it is yellow...any ideas as to whats wrong?
__________________

Moo is offline  
Old 01-28-2006, 05:36 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

The motherboard might be DOA i would RMA that board and try a new one that might be the problem. Is this video card onboard?
__________________

__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 01-28-2006, 05:48 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 90
Default

Is the keyboard USB? some mobo's need ps/2
SpoiledBoar is offline  
Old 01-28-2006, 06:21 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
Send a message via AIM to schulz269
Default

but that woudln't be the problem for the monitor i think the motherboard is doa and he needs to return it for a new one or a differnt one.
__________________
IMG]http://img213.imageshack.us/img213/9546/venomcopycghkcgto8.png[/IMG]
Heatware:
http://www.heatware.com/eval.php?id=47066
schulz269 is offline  
Old 01-28-2006, 09:45 AM   #5 (permalink)
Moo
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 20
Default

ok so you think this motherboard is defective and i should get a new one?
Moo is offline  
Old 01-28-2006, 11:22 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 125
Send a message via AIM to tommy8748
Default Re: Help installing custom computer

Quote:
Originally posted by Moo
I did this a few times and now the monitor just gives me a blank screen the whole time, button on it is yellow...any ideas as to whats wrong?
I had the same problem make sure your monitor is plugged into your video card instead of the on-board video.
__________________
Asrock 939 Dual-SATA2
AMD 3700+ @ 2.8GHz
1GB Corasair PC3200
ATI RADEON X1800GTO2
340GB HD
LOGYSIS 550W PSU
Antec Super Lanboy case
tommy8748 is offline  
Old 01-28-2006, 11:24 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 183
Send a message via AIM to kiIIxthexIights
Default

YA GET YOUR MONEY BACK...oops sry bout the caps..although when i tryed to geta refund from newegg it took like 3 weeks =\
kiIIxthexIights is offline  
Old 01-28-2006, 11:42 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 125
Send a message via AIM to tommy8748
Default

Quote:
Originally posted by kiIIxthexIights
YA GET YOUR MONEY BACK...oops sry bout the caps..although when i tryed to geta refund from newegg it took like 3 weeks =\
But you still got the refund, NEWEGG ROCKS!!!
__________________
Asrock 939 Dual-SATA2
AMD 3700+ @ 2.8GHz
1GB Corasair PC3200
ATI RADEON X1800GTO2
340GB HD
LOGYSIS 550W PSU
Antec Super Lanboy case
tommy8748 is offline  
Old 01-28-2006, 07:29 PM   #9 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 184
Default

What kind of mobo is it? Take the mobo out of the case and put it on some cardboard or the antistatic bag. and see if the mobo turns on. i had a similar problem recently and it was my HDD that went bad.
royalk4 is offline  
Old 01-29-2006, 12:57 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 144
Default

do u even have a windows xp disk....
__________________

__________________
(>-.-)==>
RepuLse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.