help with building a trading computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-04-2006, 02:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default help with building a trading computer

Was hoping to get some input in components I've selected to use in building a puter that will soley be used for trading the markets ..will have 4 monitors hooked up ...already have an appian dual card and xp home .... need advice on another video card and anyother suggestions ....well here goes
AMD Athlon 64 X2 4400+
http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...ctCode=80726-R

ASUS A8N-SLI Premium Socket 939 NVIDIA nForce4 SLI ATX AMD Motherboard
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131540
Western Digital CaviarĀ® SE 320GB Internal Hard Drive
($80) circuitycity
Antec TRUEPOWERII TPII-550 ATX12V 550W
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817103931
Asus Silent Square 3-in-1 CPU Cooler
http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...Code=372305-OP
Corsair TWINX2048-3200PT 2GB DDR400 XMS3200 Memory w/Platinum Heat Spreader
http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...tCode=80097-41
COOLER MASTER Centurion 534 RC-534-KKN1-GP Black Aluminum
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16811119106
SAMSUNG Black combo
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827151118

thanks in advance
tip
__________________

tippet is offline  
Old 09-04-2006, 02:43 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Sli only works with 2 of the exact same video card...
__________________

__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 09-04-2006, 03:09 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default change motherboard or video cards

hmm...so would you recommend changing the mobo or get 2 new video cards and if so any suggestions ??
tippet is offline  
Old 09-04-2006, 03:13 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

What exact card do you have right now?..post a link.
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 09-04-2006, 03:27 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default

its an appian dual port jeronimo pro .... pretty old ... from what I can see they no longer make them
tippet is offline  
Old 09-04-2006, 03:49 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Ok...whats your total budget?
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 09-04-2006, 03:51 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default

I'd like to keep it to under 1200.... may be time to upgrade the old card ... 2 Nvidia GeForce 7600GS possibly??
tippet is offline  
Old 09-04-2006, 03:51 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

if its that old then its most likely AGP and will not fit on most new motherboards
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 09-04-2006, 03:54 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by tippet
I'd like to keep it to under 1200.... may be time to upgrade the old card ... 2 Nvidia GeForce 7600GS possibly??
yeah they would work...and with that budget you should go with a core2 duo setup
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 09-04-2006, 03:57 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7
Default

dollar for dollar -the present components with the new Nvidia cards how would it size up to a core2 duo setup ... always been weary of being a 'test rat" on new tech gear and finding out later its laden with problems
__________________

tippet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.