HDMI-to-DVI cables - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-13-2008, 12:02 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
Default HDMI-to-DVI cables

G'day, just recently, I've built my own PC, and have no desire to use a VGA cable, for good reason ^.-, I was just wondering, before I go and flog out some more money what I should be looking for in the way of HDMI-to-DVI cables, or whether I should even be looking for them and just getting an HDMI cable with a HDMI-to-DVI conversion.

If anyone could give me the lowdown on what cables work best for PC's that'd be great, and if there are quality differencs in certain combinations or brands I'd love to hear about it.

Thanks
__________________

ReeF666 is offline  
Old 05-13-2008, 12:04 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: HDMI-to-DVI cables

What wrong with VGA?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-13-2008, 12:36 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: HDMI-to-DVI cables

^^well vga is analog, not digital..so it wouldn't be as clear of picture.

It's a cable dude you can't really get the best brand when there isn't a better brand. I don't see why a hdmi to dvi cable would perform less then an hdmi cable with a hdmi to dvi adapter...or vice versa.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-13-2008, 12:40 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: HDMI-to-DVI cables

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
^^well vga is analog, not digital..so it wouldn't be as clear of picture.

It's a cable dude you can't really get the best brand when there isn't a better brand. I don't see why a hdmi to dvi cable would perform less then an hdmi cable with a hdmi to dvi adapter...or vice versa.
That's bull. Both have the same quality...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-13-2008, 12:41 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: HDMI-to-DVI cables

^^not true dude. Digital has slightly clearer picture quality.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-13-2008, 12:46 AM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: HDMI-to-DVI cables

Quote:
Originally Posted by luke992006 View Post
^^not true dude. Digital has slightly clearer picture quality.
Slightly...... Ever so slightly...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-13-2008, 12:47 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: HDMI-to-DVI cables

^^ i didn't say it was MASSIVE but is noticeable. But it isn't really something you would base a buying decision on.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-13-2008, 12:54 AM   #8 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: HDMI-to-DVI cables

DVI is sharper and clearer. They have monster cables on ebay. $20 buy-it-now shipped.
Monster Cable Ultra 600 HDMI to DVI 8 ft 8ft - eBay (item 160237896973 end time May-13-08 08:02:19 PDT)
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 05-13-2008, 12:56 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: HDMI-to-DVI cables

^^thats a great price for that cable.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 05-13-2008, 04:53 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default Re: HDMI-to-DVI cables

depending on what resolution your planning to use. some HDMI-DVI cables is only rated at 720p while others is rated at 1080p.
__________________

__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDMI to DVI problem braz Hardware Repairs and Troubleshooting 11 04-26-2008 04:17 PM
PC to HDTV with DVI to HDMI cable... no signal mnelson07 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-20-2008 07:40 PM
hdmi? J9Darkwing New Systems | Building and Buying 2 02-15-2008 11:57 PM
WTB HDMI cables Dakaggo Buy/Sell/Trade and Hot Deals 17 01-23-2008 04:30 AM
1m HDMI for $5 HomestarRunn Computer Audio and Multimedia 0 07-24-2007 05:07 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.