HDD in Bios not Windows - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-30-2005, 06:32 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 36
Send a message via ICQ to Big Chub
Default HDD in Bios not Windows

I just threw together a system from a bunch of used parts and it works pretty good, i have a 40gb primary hdd with windows ME on it, the second hdd is an 80gb and it shows up in the bios perfectly but when in windows it only shows up in device manager, but i can't make any changes to it's properties, such as assigned drive letters. When doing fdisk it shows i only have one fixed disk?
__________________

Big Chub is offline  
Old 12-30-2005, 08:55 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: Massachusetts
Posts: 458
Default

Do you mean when u go to my computer, you cant see the drive? If thats the case, be sure the drive is partitioned? it wont be if its new out of the packaging and u snapped in the computer and did nothing else.
__________________

__________________
Intel E8400
Zalman 9500AT
evga 8800gt dual-slot cooler
4gig (2x2gb)g.skill ddr2 1066
gigabyte p43-ds3L
Antec sonata II mid tower
200gb Seagate HDD, 500gb Seagate HDD, 1TB Seagate HDD
bkolk is offline  
Old 12-30-2005, 09:00 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

if ur 80gb hard drive is an NTFS partition, windows me won't recognize it. windows me only recognizes fat or fat32 partitions

also fdisk can only recognize fat partitions. not NTFS
__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 12-31-2005, 12:08 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 36
Send a message via ICQ to Big Chub
Default

I was running a home server on a 98 machine and it was in there, mostly music and stuff, and i pulled it and stuck it in this machine. Since it was on a 98 machine it must not be ntfs, but even if it happens to be, if fdisk can't recongize it, then how would i format/partition it?
Big Chub is offline  
Old 12-31-2005, 01:58 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

oh ok. well u can try to just plug in that 80gb drive and use fdisk to see if it can see it.
__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.