Having Two Internal Hard Drives on one Computer - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-24-2005, 11:37 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 81
Send a message via AIM to Zyzyoro
Default Having Two Internal Hard Drives on one Computer

well.. i had another topic, but i had more problems and i saw that my old one was deleted.

so far i know that my master hard drive is internal (120GB). im going to get another internal 200GB hard drive, however.. from what people have said to me, i just install the 2nd internal hard drive BELOW or ABOVE my master hard drive. the problem is that directly below my master hard drive is one of my CD Drives. and my master hard drive is at the highest point of my computer case, there's no way to install it above. so.. how would i solve this problem? i really need an extra internal hard drive. do i have to purchase another case? (i posted a thread on a case i want)

here are some other info:
- my comp has an ASUS motherboard
- my master internal hard drive is 120GB
- the other internal hard drive im going to buy is going to be 200GB (i need this one installed.)

all help appreciated.
__________________

__________________
<--Comp down-->
I\'m not sure what happened. Go here for more details:
<a href=\"http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=102641\">Click</a>
Zyzyoro is offline  
Old 11-24-2005, 11:51 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Do you have IDE? If you do, the HD must be below the primary because of the way the ribbon cable its set up. You can always move your drives around.
__________________

turtile is offline  
Old 11-24-2005, 11:56 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 81
Send a message via AIM to Zyzyoro
Default

what is IDE?

and.. directly below my primary hard drive is one of my CD drives as i said in my post above. how how i fit it?
__________________
<--Comp down-->
I\'m not sure what happened. Go here for more details:
<a href=\"http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=102641\">Click</a>
Zyzyoro is offline  
Old 11-25-2005, 08:29 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Your other thread wasnt deleted
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-25-2005, 08:31 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 81
Send a message via AIM to Zyzyoro
Default

eh. i must of missed it when going through the thread list.

anyways.. anyone gonna snwer to my last post?
__________________
<--Comp down-->
I\'m not sure what happened. Go here for more details:
<a href=\"http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=102641\">Click</a>
Zyzyoro is offline  
Old 11-25-2005, 08:32 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

do you have any open 3.5" internal spot for a hdd?

its ok if its top you ujst have to turn the cable around and twist it a little
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-25-2005, 08:37 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 81
Send a message via AIM to Zyzyoro
Default

but what is IDE?

and are you saying that my 2nd hard drive doesnt have to be either below or above? i can out it somewhere else?
__________________
<--Comp down-->
I\'m not sure what happened. Go here for more details:
<a href=\"http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=102641\">Click</a>
Zyzyoro is offline  
Old 11-25-2005, 08:45 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

IDE what your cd drive is connected to, the big gray ribbon, it might be a rounded one sometimes.

it doesnt matter where your second hdd is...
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 11-25-2005, 08:49 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 81
Send a message via AIM to Zyzyoro
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
IDE what your cd drive is connected to, the big gray ribbon, it might be a rounded one sometimes.

it doesnt matter where your second hdd is...
here's the layout of my comp from top to bottom:
case top cover
primary hard drive
DVD drive
CD Drive
Motherboard connected with my RAM CPU etc.
USB Card
case bottom cover

so.. where do i plug in my 2nd hard drive exactly..
__________________
<--Comp down-->
I\'m not sure what happened. Go here for more details:
<a href=\"http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=102641\">Click</a>
Zyzyoro is offline  
Old 11-25-2005, 10:31 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

anywhere there is space...if there is space below your exisitng hdd put it there, above then put it there, side then put it there, PUT IT ANWHERE YOU CAN MOUNT IT
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.