Having a problem booting my new system - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-23-2007, 01:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 2
Default Having a problem booting my new system

I purchased an ECS P965T-A mobo, Pentium D 3.0 G CPU, 2x1g Patriot DDR2 880 memory sticks, 500w Antec Neo HE 500 ps, and am looking to use my existing GeForce 6200LE video card.

I hooked everything up and turn it on, the fans come on, i get power lights, some beeping and no POST or video and then after about 2 minutes, it shuts itself off.

I have built computers in the past, but this is my first attempt in aobut 4 years. I am sure it is operator error...lol

Any ideas? Thanks!!


dec7777 is offline  
Old 04-24-2007, 03:44 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2007
Posts: 18
Default Re: Having a problem booting my new system

I would recommend taking out all the non-essential cards, etc. as well as all RAM except one and they try booting it. If it does, replace one thing at a time. I had a problem with a RAM stick not seated right and had the same symptoms. It really sounds like a card or connector is not seated right.


patnshan is offline  
Old 04-25-2007, 04:32 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 2
Default Re: Having a problem booting my new system

Hi patnshan,

I tried that, but no progress. So, I took the mobo back and got an Intel board and things are working well.

Thanks for the idea, take care,

dec7777 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 05:04 PM
standby problem in xp ramesh Microsoft Windows and Software 3 04-17-2007 12:21 PM
HDD problem I think? lee2001notts Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-13-2007 12:10 PM
TF Infraction Card System BUGGY!!!! I mean Computer BUGGY! Harper Forum Admin, Announcements & Feedback 2 04-08-2007 05:43 PM
Sharp popping sound from panasonic shelf system. djg320 Computer Audio and Multimedia 0 04-06-2007 08:11 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.