Hardware check - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2006, 11:21 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 15
Default Hardware check

This is all I need (minus a proper video card [coming later], and os [buying locally]) for a properly runnign computer, correct ? I have speaker, mouse, and keyboard, and monitor already.

$269 Biostar Geforce 6100-M9 NVIDIA Socket 939 MicroATX Motherboard with an AMD Athlon 64 3000+ 1.80GHz CPU & Ultra 512MB DDR PC3200, + Ultra 512MB DDR 3200

$40 Just4PC 747 ATX Mid Tower Computer Case with Front USB and 425Watt Power Supply - Black

$40 DVD+RW

$60 80GB, 7200RPM, 8GB Maxtor HD

$20 Ethernet card, for internet

This is it right ?

Bigboomer is offline  
Old 01-13-2006, 12:18 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

Trotter's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 30,952

That motherboard has onboard LAN... you don't need the Ethernet card.

I wouldn't trust my components with that PSU. You'd do better to take the money for the ethernet card, add some to it, and buy a decent PSU. Check out Antec, ThermalTake, and Fortron.


Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / EVGA GTX 760 2GB
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB / WD Red 3TB
G.SKILL Ripjaws 2x2GB DDR3 1600 - Crucial Ballistix Tracer 2x2GB DDR3 1600
Win7 Ult 64-bit - Func MS3 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 01-13-2006, 01:16 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486

either of these will do fine
Both are the same, just one has 50 more Watts
Vybuni is offline  
Old 01-13-2006, 01:20 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
Mr. Switch's Avatar
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch

you should use a different motherboard. one that doesn't use an onboard videocard. you can buy better mobo's for less money that are probably more reliable and for the price difference, you could buy a 6200 (non TurboCache). that way, your System RAM wouldn't be used up by your videocard.
Mr. Switch is offline  
Old 01-13-2006, 11:38 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 15

Well, im only holding off on the video card for a bit more cash. I'd rather hold out 2-4 weeks and get a 7800GT, rather than get a 6000 series, and wait 4-6 weeks for a 7800GT
Bigboomer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.