Guys Please help me - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-26-2010, 02:33 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, Texas
Posts: 13
Default Guys Please help me

ok guys well my problem is that i have 3gb of ddr3 ram installed in my pc, but Windows says, 2gb usable?! I have windows 7 starter 32 bit and i know that 32-bit can detect up to 3.5gb of ram so what is the problem??? and also i checked the Resource manager and i saw that 1024mb of ram was being reserved for hardware??? but i dont see why since i have a decent Graphics card...( ATI RADEON HD 5750 1GB GDDR5) so PLEASE GUYS help me because i want to get out as much juice as i can from this computer.
__________________

amdgamer is offline  
Old 12-26-2010, 09:35 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Guys Please help me

Your 3.5GB limit is RAM plus GFX Memory.

3GB RAM + 1GB GFX = 4GB *3.5GB limit*
3GB RAM - 1GB GFX = 2GB RAM

Hope that helps.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 12-26-2010, 04:42 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austin, Texas
Posts: 13
Default Re: Guys Please help me

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
Your 3.5GB limit is RAM plus GFX Memory.

3GB RAM + 1GB GFX = 4GB *3.5GB limit*
3GB RAM - 1GB GFX = 2GB RAM

Hope that helps.
oh OK well thank you for answer, but i always thought that if the gfx had 1gb of ram it was its own?? not to take away from the actual system its self, but anyways than you for your answer.
amdgamer is offline  
Old 12-26-2010, 05:56 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Guys Please help me

Your GFX RAm goes into account of the 3.5GB.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi Guys! maverickcruise New Member Introductions 4 12-07-2008 06:31 AM
:freak:hey guys Im new I was wondering if you guys would like to play in Hallo 2 game !337pWnAg3 Microsoft XBox 3 08-24-2005 04:33 AM
Do you guys... gaara Overclocking and Modding 17 08-15-2005 05:13 PM
hey guys GameGURU Off Topic Discussion 4 06-04-2005 02:37 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.