Graphics Card Upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2008, 03:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Exclamation Graphics Card Upgrade

I currently have a HP a1600n desktop. These are the specs: HP Pavilion a1600n Media Center (AMD Athlon 64 X2 2GHz, 1GB RAM, 200GB HDD) Specs. Desktops Specifications. I would like to add a graphics card...specs: XFX GeForce 8600 GT XXX Video Card - FREE Company of Heroes PC Game, 256MB DDR3, SLI Ready, PCI Express, (Dual Link) Dual DVI, HDTV, Video Card PVT84JUDD3 in Canada at TigerDirect.ca Will I need to change to upgrade the power supply? If I need to, by how much? :freak: :freak:
__________________

summits is offline  
Old 01-03-2008, 03:29 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Graphics Card Upgrade

No you shouldn't, that's a very low power consumption card. Is that all of your budget though?
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 01-03-2008, 03:34 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Default Re: Graphics Card Upgrade

My budget for the gaming card is 100-150 and I am playing games such as Battlefield 2. So the Geforce would work on my computer without any changes right?
summits is offline  
Old 01-03-2008, 06:37 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: Graphics Card Upgrade

The BFG version of that card requires a 325W PSU. HP doesn't list the wattage of your PSU so you will need to look at it to see what it is.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which Graphics card? av8706 System Upgrades 6 12-08-2007 11:58 PM
Is it possible to change the graphics card on a laptop trmiller System Upgrades 5 11-29-2007 02:55 AM
Graphics Card Question razorbubble System Upgrades 3 09-19-2007 09:24 AM
Graphics Card Or Monitor Problem? whitedove Hardware Repairs and Troubleshooting 3 09-02-2007 09:30 PM
HELP!!!! I disabled my graphics card by accident, need help!! Wildside Monitors, Printers and Peripherals 5 06-16-2007 07:29 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.