Graphics Card Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-02-2012, 10:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 38
Default Graphics Card Question

Intel(R) Q965/Q963 Express Chipset Family. This is what is labeled in Device Manager under Display Adapters. Is this the video card? I tried to Google it and found nothing helpful. I was trying to find out if my computer could support World of Warcraft.

Processor: Intel(R) Core(TM)2 6400@2.13GHz
Ram: 2.99 usable
__________________

techi3 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 10:17 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphics Card Question

That is your chipset, yep, it means you have onboard video.

I think the only thing will be hurting you for WoW would be the graphic card.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 10:49 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 38
Default Re: Graphics Card Question





I'm not even sure where the graphics card is, I have searched YouTube and all the graphics cards where located in those PCI slots, all mine are empty. I definitely want to upgrade it.
techi3 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 10:51 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphics Card Question

You have integrated video. It is built into your board. It is run with your chipset.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 10:55 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 38
Default Re: Graphics Card Question

Will I be able to add one in the PCI slot? I've noticed some users have two graphics cards.
techi3 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 11:03 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphics Card Question

You have to have 2 PCI-E ports to do that, you have one.

What is your PSU wattage? I don't think you could put a lot on it, because those "Dell" PSU's aren't that great at adding anything but what the computer came with.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 11:30 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default Re: Graphics Card Question

Looks like my friends old machine. You can run up to probably a low grade 5 or 6 series card.

He only has 1 PCI-E slot too.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 12:54 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 38
Default Re: Graphics Card Question

Is the PCI-E the black one? I'm still trying to find a good guide that explains all the different ports. It puts out 305 Watts.
techi3 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:05 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphics Card Question

What model is that Dell? It should show you in the manual if you still have it.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 01:57 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 38
Default Re: Graphics Card Question

I bought it refurbished, i know that was a bad idea now.
__________________

techi3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics card question dano4163 System Upgrades 10 12-10-2008 08:36 AM
Graphics card question allthatufear Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-19-2008 02:49 PM
Yet another Graphics card question... djmaddogfreak New Systems | Building and Buying 11 01-30-2008 09:48 AM
Graphics Card question fibretip New Systems | Building and Buying 5 06-20-2006 09:22 AM
Question about this Video card: EVGA e-GeForce 6200 Graphics Card (256A8N341DX) mikepg New Systems | Building and Buying 11 03-15-2006 09:06 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.