Graphics Card Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2010, 04:18 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default Graphics Card Issue


I recently bought the Nvidia GeForce 9800GT, and put it into the slot on the motherboard which was all fine. I then tried to connect it to my monitor, and with my previous cards this was done with a simple cable (DVI). However, on this model it seems to require an HDMI cable; which I have no issues with buying. but it turns out that my monitor doesn't seem to have a slot for HDMI cables (it's a relatively new monitor, only maybe 2 years old). And i was wondering really how to connect the graphics card to my monitor; and if there is anyway around this problem.

Any help would be greatly appreciated.

Richhii is offline  
Old 12-30-2010, 06:14 PM   #2 (permalink)
Super Techie
iceyc0ld's Avatar
Join Date: Apr 2009
Location: Florida
Posts: 410
Default Re: Graphics Card Issue

So if I understood correctly, the card connects with HDMI and the monitor is DVI?

In that case you will need a HDMI to DVI cable, something like this, and I'm sure you can find it cheaper. - BYTECC 3 ft. HDMI High Speed Male to DVI-D Male Single Link Cable Model HMD-3

Gaming PC Build:

NZXT Phantom | Intel i5-3570k 3.4Ghz | Asus P8Z77-V | CoolerMaster V6 GT | Ripjaws
8GB 1600mhz | EVGA GTX 670 FTW 2GB | Corsair HX750 Watt |SB 1.5TBHDD
7200 RPM+WD 500GB 7200RPM | OCZ Vetex 3 120GB SSD | Lite-On 24x Reader/Writer/Burner Drive |
Razer Naga MMO Gaming Mouse | Razer Lycosa Gaming Mouse | Logitech G930 Gaming Headset
iceyc0ld is offline  
Old 12-30-2010, 07:08 PM   #3 (permalink)
patonb's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,737
Default Re: Graphics Card Issue

Odd, I would think the card should have the dvi out.

Can you link to the card?
Foldie = i7 950@ 4.0Ghz Gigabyte x58a-ud3r EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 3x2gb OCZ Gold Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics Card issue Para199x Hardware Repairs and Troubleshooting 2 06-20-2010 05:12 PM
graphics card issue... Roycampbell Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-10-2009 09:40 AM
What is the issue is it my graphics card. bigddonaldlee System Upgrades 9 07-14-2008 12:48 AM
Graphics Card Issue Gus_mp Hardware Repairs and Troubleshooting 4 12-13-2006 11:33 PM
Graphics Card Issue...i think.... SeanC Microsoft Windows and Software 11 11-01-2006 03:37 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.