Graphics Card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-05-2006, 08:26 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default Graphics Card

I currently have a Foxconn 755A01/K8S755A Series motherboard - with a RADEON 9800 PRO Graphics Card - Where would it be logivally for me to go to get a better graphics card?

Thanks

Stuaz
__________________

stuaz is offline  
Old 04-05-2006, 08:27 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

Thats an AGP card isnt it? i would wait until you have enough money to buy a new mobo and card because theres no point in buying another agp card. They are slowly dying. How much you got to spend?
__________________

Mentali$T is offline  
Old 04-05-2006, 08:29 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default

Well this comps only a year old now - so not planning on replacing unless i can just swap the motherboard and keep the Processr
stuaz is offline  
Old 04-05-2006, 09:18 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

What processor you got? You will be able to get a new mobo with pci-e slot for a better gfx card yes. If you want to spend a bit more money that is.
Mentali$T is offline  
Old 04-05-2006, 09:20 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default

AMD Athalon 64 3000+
stuaz is offline  
Old 04-05-2006, 09:23 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

Oh thats even better then. That is socket 939 yeah? im pretty sure it is. so whats ur budget you can easily pick up a pci-e slot mobo or even an SLi one if you wanted that would mean you wouldnt need to upgrade for a while.
Mentali$T is offline  
Old 04-05-2006, 09:40 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default

Not sure what socket it is - The motherboard components, is the only hardware i know little about - Money isnt a problem really - but the best one for the cheapest price really :P
stuaz is offline  
Old 04-05-2006, 09:48 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

I just checked and its a socket 754 cpu so we need to get that socket mobo. Do you want SLi or just a space for one card? BTW where do you live UK, USA ??
Mentali$T is offline  
Old 04-05-2006, 09:49 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 144
Default

I live in the UK - I guess SLi is the better and more modern update - but is it worth the money?
stuaz is offline  
Old 04-05-2006, 10:02 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499
Default

Ok that makes it easier as i live in UK too. Yeah you should get an SLi board it doesnt mean you have to buy 2 cards but it will save u money from buying a single card mobo and having to upgrade again soon.
Ah just found out that u cant get SLi on socket 754 mobo's :s
Here are some pci-e ones tho.

http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=332463

http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=209791

http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=213218

http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=251735

http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=307995
__________________

Mentali$T is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.