graphics card - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-29-2006, 04:40 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86
Default graphics card

i am want to add a video card to my desktop but it has no AGP slot since it has onboard graphics. i heard of PCI EXPRESS GRAPHICS. is that where you put the grapics card in the PCI slot? how do i know if my motherboard will support those kinds of graphics. i have no idea what motherboard i hav.
__________________

Alfredw1 is offline  
Old 06-29-2006, 04:43 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

How old is the computer?
__________________

Shumway is offline  
Old 06-29-2006, 04:44 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86
Default

i bought it in 2002. its emachine.
Alfredw1 is offline  
Old 06-29-2006, 04:46 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

It would be normal pci then not pci-express.
Shumway is offline  
Old 06-29-2006, 04:48 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86
Default

can i add a graphics card?
__________________
COMPAQ EVO N610C
1.80GHZ
1GIG OF RAM
60GIG HD
30GIG PORTABLE HD
DVD
WIRELESS
14.1 INCH LCD
AIT RADEON MOBILITY 7500 32MB
Alfredw1 is offline  
Old 06-29-2006, 04:53 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Yeah you can add a card but your not going to get nothing really fancy,The best pci card you could use would either be a fx 5500 or if you can find one an fx 5700.
Shumway is offline  
Old 06-29-2006, 04:55 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86
Default

i dont anything fancy just something to be able to play sims 2.
__________________
COMPAQ EVO N610C
1.80GHZ
1GIG OF RAM
60GIG HD
30GIG PORTABLE HD
DVD
WIRELESS
14.1 INCH LCD
AIT RADEON MOBILITY 7500 32MB
Alfredw1 is offline  
Old 06-29-2006, 04:57 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86
Default

do you think i could get one at walmrt superstore, target superstore, officemax this are the only stores nearby.
__________________
COMPAQ EVO N610C
1.80GHZ
1GIG OF RAM
60GIG HD
30GIG PORTABLE HD
DVD
WIRELESS
14.1 INCH LCD
AIT RADEON MOBILITY 7500 32MB
Alfredw1 is offline  
Old 06-29-2006, 04:59 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

If you're lucky. I've seen video cards like that at Wal-Mart before, stuff way outdated and way overpriced. You should purchase it online. Check out www.newegg.com and www.zipzoomfly.com.
__________________
NathanM is offline  
Old 06-29-2006, 05:00 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 86
Default

ok tahnks
__________________

__________________
COMPAQ EVO N610C
1.80GHZ
1GIG OF RAM
60GIG HD
30GIG PORTABLE HD
DVD
WIRELESS
14.1 INCH LCD
AIT RADEON MOBILITY 7500 32MB
Alfredw1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.