Graphic Card Update For the Faza - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-04-2012, 09:20 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Graphic Card Update For the Faza

Just built my dad a computer and all he want's to do is play flight simulator ......
The game does not run smooth on high settings and the computer has a 400 watt psu. You guys have any suggestions a on a video card that will not need a big psu to support?
__________________

__________________
mikesx4911 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 09:31 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

What are your system specs? We can't tell you what to improve if we don't know.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 10:05 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
What are your system specs? We can't tell you what to improve if we don't know.
Nice avatar. Dow!!! Well it's a pcie slot lol. 6gb ddr3 ram, and a quad core fx 3100 cpu. Can't remember the motherboard off the top of my head and psu is 400 watt. The specs of the computer is not a issue 6gb and goes above and beyond system requirements for the flight simulator. Onboard video ram does not meet it though. So just any video card that is pcie that does not need more than 400 watt psu.
__________________
mikesx4911 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 10:18 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

What is your budget? Graphic cards go all over.

I think you should look at a 560ti, if you can afford it.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 10:41 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
What is your budget? Graphic cards go all over.

I think you should look at a 560ti, if you can afford it.
That card requires a 550 watt psu. I'm trying to stay away from upgrading the psu. Also the GPU is complete overkill for flight simulator lol.
__________________
mikesx4911 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 10:53 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

Newegg.com - XFX HD-657X-ZDF2 Radeon HD 6570 1GB 64-bit DDR3 PCI Express 2.1 x16 HDCP Ready Video Card

This is more practical. Might just go with this.
__________________
mikesx4911 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 11:39 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

Wrong one, grr... I was thinking about the 550Ti. It will run on a 400W, as long as you have enough Amperage.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 11:53 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
mikesx4911's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: chicago, IL
Posts: 356
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

Quote:
Originally Posted by MindoverMaster View Post
Wrong one, grr... I was thinking about the 550Ti. It will run on a 400W, as long as you have enough Amperage.
Nice card and it's DDR5 :-) I'm liken this option.
__________________
mikesx4911 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 01:59 PM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,311
Default Re: Graphic Card Update For the Faza

Are you talking about the latest one? You can't look at minimum requirements expecting to play on high settings.

Most of the time a lot of things being handled in the background is up to the CPU. FSX had a slight problem on my i5 750 at 4ghz and my 465. The current one seems to run fine on my 2500k and 465, so I'm going to guess the CPU might be maxed out on 2 cores causing some lag too. Ultimately, the main lag problem is you need a video card.
Your best bet is probably the 550ti.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blackops & HD4870x2 Graphic Cards Bios Update Beacon New Systems | Building and Buying 1 12-28-2008 02:13 PM
Advice on a graphic card update Karson21 System Upgrades 10 01-09-2007 03:27 PM
Help with graphic card. Jayvon New Systems | Building and Buying 11 08-27-2006 01:21 PM
About Sound Card & Graphic Card Drivers Sevenor Microsoft Windows and Software 7 01-15-2006 10:21 AM
Need help on graphic card update... Baronen Monitors, Printers and Peripherals 3 06-25-2005 11:33 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.