GPU memory question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-15-2013, 06:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 24
Default GPU memory question

I was hoping to upgrade my monitor to 3x 1920 x 1080 displays

I am currently running a 1GB AMD 6870
I am aware that 1GB wouldn't be nearly enough

I am looking for a GPU with the horsepower & the memory to drive 3 1080p displays for gaming
I could do with keeping costs low
I'd like good quality, like to be able to play ARMA III in surround with high textures and details
I understand everything has its' price but please try to keep things reasonable
Thank you,

~Rizz
__________________

Rizz. is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 07:13 AM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: GPU memory question

Arma 3 maxed in Surround you're looking at a high end setup. A 4GB 680 or 7970 Boost. The problem with Surround is not only do you need copious amounts of VRAM but also the GPU horsepower to back it up. If your 6870 was something a little better I would say grab another one, but I'm 99% positive 6870 Crossfire won't do what you're asking.

To give an example, my GPU setup had some problems with 1080p Surround on certain games.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 04:35 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 24
Default Re: GPU memory question

Would it be worth getting two AMD lower end higher VRAM cards and putting them into crossfire?

Thank you for the reply

~Rizz
Rizz. is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 04:44 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: GPU memory question

No, because you need the GPU horsepower to back it up. I would say the minimum you would want is 2 7870s.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.