Got a question about an Acer Desktop - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-31-2007, 01:28 AM   #11 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

Ah Alright. You don't have to be a PC GAMER FANATIC to want to build a system that is literally double the CPU power..double the ram...a better card and whatnot. You should know that you will get a far better desktop computer and overall performance this way.

As for a "low-profile" 7600GS I wouldn't worry as they aren't that big at all and would fit in a case such as this if you decide to get one.

Newegg.com - AMS CF-1089BK Black Steel / Plastic MicroATX Mini Tower Computer Case - Retail
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-31-2007, 01:36 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

eh, never liked that case to well. I was thinking since i would like to preserve space, what about a shuttle?

Newegg.com - Shuttle XPC SK22G2B V2 AMD Socket AM2 AMD Athlon X2 / Athlon 64 FX / Athlon 64 VIA K8M890CE 2 x 240Pin SiS DeltaChrome Barebone - Retail


Ight, this is my last post for the night (eh, well, morning), its a quarter till 2 so i need to go to bed, will discuss more when ever i get back on
__________________

__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 03-31-2007, 10:37 AM   #13 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

The Acer will do you if that's all you need. Add the extra RAM and it will run it. The 6150 is actually a sutprising chipset. A guy at work plays Civ4 on his.

Building your own is fun (which you know), but not always necessary. If the Acer meets your requirements, I say go for it. You can always add on to it down the road.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-31-2007, 01:17 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
The Acer will do you if that's all you need. Add the extra RAM and it will run it. The 6150 is actually a sutprising chipset. A guy at work plays Civ4 on his.

Building your own is fun (which you know), but not always necessary. If the Acer meets your requirements, I say go for it. You can always add on to it down the road.
ok, but any opinions on the Shuttle?
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 03-31-2007, 01:46 PM   #15 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

That shuttle seems good enough. It comes with case and a motherboard inside of it right?
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-31-2007, 01:50 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

yes they come with motherboard and PSU, only problem that i can come up with is that they are propriatory (spelling?).

ok, so heres what i got so far (on a side note)

Athlon X2 3600+ (budget i know, but will do for my needs)
Newegg.com - AMD Athlon 64 X2 3600+ Brisbane 1.9GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 Processor - OEM

ASUS M2NPV-VM Socket AM2 NVIDIA GeForce 6150 Micro ATX
Newegg.com - ASUS M2NPV-VM Socket AM2 NVIDIA GeForce 6150 Micro ATX AMD Motherboard - Retail

Kingston ValueRAM 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 667
Newegg.com - Kingston ValueRAM 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 667 (PC2 5300) Dual Channel Kit System Memory - Retail

LG Black 18X DVD+R
Newegg.com - LG Black 18X DVD+R 8X DVD+RW 8X DVD+R DL 18X DVD-R 6X DVD-RW 12X DVD-RAM 16X DVD-ROM 48X CD-R 32X CD-RW 48X CD-ROM 2MB Cache IDE Super-Multi DVD Burner - OEM

video card (undecided)

Case (undecided)

I dont need an HD cause i can reuse the one i have now and i dont need a PSU as i have a rather modern one (Thermaltake 430w)
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 03-31-2007, 04:54 PM   #17 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

Eh, the Shuttle is a VIA chipset... not that great. Only has a 250W PSU.

Your components look good.

Here's a case to check out:
Newegg.com - APEVIA X-QPACK-BK/420 Black Aluminum 1.0 w/ ABS plastic front panel MicroATX Desktop Computer Case ATX 420W power supply Power Supply - Retail

As for video card, a 7600 would be more than enough for what you have said.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-31-2007, 08:46 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 793
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
Eh, the Shuttle is a VIA chipset... not that great. Only has a 250W PSU.

Your components look good.

Here's a case to check out:
Newegg.com - APEVIA X-QPACK-BK/420 Black Aluminum 1.0 w/ ABS plastic front panel MicroATX Desktop Computer Case ATX 420W power supply Power Supply - Retail

As for video card, a 7600 would be more than enough for what you have said.
Sry, not a big fan of the q-packs, what about the (Antec?) Aria? I like the looks of it but, if i cant find anything that is good i will just get this

Newegg.com - COOLER MASTER Centurion 534 RC-534-SKN2-GP Black / Silver Aluminum & Mesh bezel / SECC Chassis ATX Mid Tower Computer Case - Retail

oh and about the video card, what about this? i've been wanting to give ATI a try

Newegg.com - GIGABYTE GV-RX165256D-RH Radeon X1650 256MB 128-bit GDDR2 PCI Express x16 Video Card - Retail
__________________



\"I may or may not have put a loaf of bread in the dish washer\"
\"Once you go white a trailer is in sight\"
COD2_fanatic is offline  
Old 04-01-2007, 12:00 AM   #19 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: Got a question about an Acer Desktop

That case will work. Antec's stuff is good.

CoolerMaster also makes a mATX mini tower Centurion:
Newegg.com - COOLER MASTER Centurion 541 RC-541-SKN1 Black Aluminumm bezel, SECC chassis MicroATX Mini Tower Computer Case - Retail

Fanless card. At least it will be quiet.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shared internet connection/networking question gospel Computer Networking and Internet Hardware 3 04-05-2007 10:48 PM
a question I should know the answer to but don't plumber4578 New Systems | Building and Buying 6 03-30-2007 09:19 PM
Oblivion Question? tbsk8er04 PC Gaming 2 03-30-2007 12:32 PM
Coolermaster Mystique question on this case. ingeborgdot New Systems | Building and Buying 2 03-27-2007 05:10 PM
Moving office to my Desktop...How? DerekGoodson Microsoft Windows and Software 9 03-26-2007 01:48 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.