Got My Rig Done.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2005, 04:53 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default Got My Rig Done..

So I just put together my low-budget gaming rig. Here is every single component in it:

Professional ATX Case w/ Blue Lighting
4 Rosewill Blue LED Fans, 3 in/1 Out
Gigabyte GA-K8SNC-939 ATX Motherboard
AMD Athlon 64 3000+ Venice 1GHZ FSB
1GB (2x512) PQI Turbo PC3200 DDR400 RAM
AOpen GeForce 6600GT 128MB AGP 8x
80GB Maxtor ATA/133 HD
LITE-ON 52x CD-ROM 16x DVD-ROM IDE
400W Antec PSU

Now I have everything up and running fine. Is there anything I should be checking, or updating before I decide to throw away the boxes? Everything looks good, I have the latest Nvidia drivers.
__________________

__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-17-2005, 09:09 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

Sounds good.

Save the boxes for a few weeks anyway... just in case.

Be sure to update the mobo drivers, BIOS (if out of date), check for firmware updates, and download all of the Windows updates.

Guess we'll see you in a month or so...
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 08-17-2005, 09:21 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

I guess make sure all your fans are ok and temps are ok.
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-17-2005, 11:49 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Change those fans. 3 out/1 in would be better.
Flanker is offline  
Old 08-18-2005, 12:07 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,946
Default

Quote:
Originally posted by Flanker
Change those fans. 3 out/1 in would be better.
Ya duh....
__________________
LIAN LI PC-7B PLUS II
OCZ MODSTREAM 520W
P4 3.2
2GB KINGSTON
EVGA 6800GS PCI-E
ASUS P5GD1
WD CAVIAR X2
LG DVD BURNER X2
vaderpro is offline  
Old 08-18-2005, 04:18 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Quote:
Originally posted by Flanker
Change those fans. 3 out/1 in would be better.
2 in and 2 out would be better...
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 08-18-2005, 08:02 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm with trifid. keep monitoring your temps etc and run a burn-in test to make sure the system is stable
Nitestick is offline  
Old 08-18-2005, 08:09 AM   #8 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Aside from whatever everyone else has suggested, I would break out some 3DMark and benchmark
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 08-18-2005, 08:51 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Ah I would, but if anyone saw my 6600GT problem post, I am having trouble w/ 3D Games.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 08-18-2005, 03:36 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Have you installed all your drivers? GPU, chipset and CPU.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.