good video card? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2006, 12:13 AM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 100
Send a message via AIM to theprofessor17
Default good video card?

would a 256MB DDR ATI Radeon X1300 Pro be a decent video card and be able to play cs:s bf2 and cod2 .. doesnt have to be on high settings or anything just run decently..?

theprofessor17 is offline  
Old 01-21-2006, 03:00 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Feb 2005
Posts: 969

Yeah, it should run those games just fine. It's a good budget card.

<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b></b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 01-21-2006, 06:19 AM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2006
Location: Finland
Posts: 180

yea, they say to play FEAR or BF2 u need atleast a Ati X800XT or a Geforce 6600 so ull do fine. Just dont buy the 1300 with passive cooling. They tested it and it failed miserably in bf2 and FEAR. But Ati als have problems with hdr.. so buy a 6800ultra instead
2500k @ 4.5Ghz max: 81C idle 33C
8 gigs ddr 3 Kingston Hyper x T1 @ 1600mhz
Asus P8P67Pro b3.1
Evga GeForce gtx 560 at 940mhz 1gbddr5
western digital black 1tb sata3
Viewsonic 22"
Windows 7 home premium 64bit
beluga is offline  
Old 01-21-2006, 10:01 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi

I still say go with the 6600GT. It's been shown in benchmarks to squeak ahead of the X1300 series. And if you're feeling frisky, the 6800 is available for not much more.


<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb

Great FORD TRUCK resource:
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-21-2006, 11:29 AM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 100
Send a message via AIM to theprofessor17

is it to hard to install a video card? because it has the option to come with the x1300pro but if the 6600gts better i could just not buy the computer with the x1300 pro and install the 6600gt later... so what should i do?
theprofessor17 is offline  
Old 01-21-2006, 11:47 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jan 2006
Posts: 43

You could also go with the x1600pro which will run you less money than a 6600GT with equal or better performance

AMD Athlon 64 3200+ Venice
Gigabyte GA-K8NF-9 MOBO
MSI Radeon x1600pro 256mb
Patriot pc3200 2x512mb Ram
Aspire ATX 520W PSU
WD Corsair SE SATA 150 80gb HD
Cooler Master Centurion 5 (black/blue) case
Secundus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.