Is this a good enough system? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-09-2007, 08:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default Is this a good enough system?

Hello i am seeking some advice on whether the system below will be good enough for the new DX10 game titles such as Crysis.

System Specification:

- Xion III Gaming Mid-Tower

- Thermaltake W0093 TR2-500Watt Power Supply ATX 12V

- (Sckt775)Intel® Core™ 2 Duo E6600 CPU @ 2.4GHz 1066FSB 2x2MB L2 Cache EM64T

- ECS P965T-A P965 Chipset LGA775 Supports Core 2 Duo CPU FSB1066 DDR2/800 Mainboard w/GbLAN,USB2.0,IEEE1394&7.1Audio

- 1 GB Corsair XMS2 Xtreme Memory w/ Heat Spreader

- NVIDIA GeForce 8800 GTX 768MB 16X PCI Express Video Card

- 160GB SATA-II 3.0Gb/s 8MB Cache 7200RPM HDD

- Microsoft® Windows Vista™ Home Premium

This system is going to cost me £1052 from cyberpowersystem.co.uk

The only thing i was worried about was the PSU and the 1 GB of memory.

Any comments would eb highly apreciated.

CorannFaun
__________________

CorannFaun is offline  
Old 02-09-2007, 08:50 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

1. Why aren't you building your computer? It would be cheaper to buy parts from an online store and build the PC yourself. If you don't know how, I would highly recommend upgrading the memory on that system, as Vista uses about half that memory alone, and having a game on that will make it very slow. Everything else looks OK though.
__________________

talldude123 is offline  
Old 02-09-2007, 09:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default

Thank you for your reply.

Well i dont want to build a system beacuse i just want a system to work and not have to worrie about the parts breaking and then having to buy a new one.

What about getting this memory.

2GB (2x1GB) PC6400 DDR2/800 Dual Channel Memory

and instead of the GTX a GTS ?

Thank you again,

CorannFaun
CorannFaun is offline  
Old 02-09-2007, 09:24 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

That combination should be good. It will run Crysis no problem. The requirements are lower than your system specs, which is good

Recommended Requirements

CPU: Dual-core CPU (Athlon X2/Pentium D)
Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent
RAM: 1.5Gb
HDD: 6GB
Internet: 512k+ (128k+ upstream)
Optical Drive: DVD
Software: DX10 with Windows Vista


*See why you need 2GB of RAM *
talldude123 is offline  
Old 02-09-2007, 09:26 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default

Aye thank you alot! means an extra £94

I am just pricing up to see how much it would be do build one myself :S

lol

Again thank you,

CorannFaun
CorannFaun is offline  
Old 02-09-2007, 09:34 PM   #6 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

You really should consider building it yourself. If you research it, and ask the crazy-mad-techs here any questions you have, it'll be easy as pie!
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 02-09-2007, 09:36 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default

Aye i will be just so worried that i have just spent loads of money on parts and i will have visions of it all frying when i press "on" :S

I really would love to though! but i love money hehe!

So far i have looked on Ebuyer and made a good system for £1088.

now i am looking on scan.

Thank you,

CorannFaun
CorannFaun is offline  
Old 02-09-2007, 09:44 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 421
Default

You can look for a shop that will assemble your parts for you at a low price (something like £25). They will put the hardware together and test the system. Meaning you don't get damaged parts, you get a guaranteed working system.
Phrantic is offline  
Old 02-09-2007, 09:45 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9
Default

Aye great was just thinking about that. I think i will enquire at a shop tomorow.

Y'all have been a great help thank you

If you had about £1000 to spend on a PC now what would you get?


CorannFaun
CorannFaun is offline  
Old 02-10-2007, 05:50 AM   #10 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

Probably something like this:

https://secure.scan.co.uk/Shop/ViewC...heck=472147189
__________________

__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.