geforce 6200 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2005, 09:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default geforce 6200

hello to every1

i understand that i can make the card use only the 128 mb he has and not to touch my own mem' how can i do it
__________________

aviramc1 is offline  
Old 11-27-2005, 10:54 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

if you have a graphics card, it will only use it's own memory. It will not use system memory. (This is my understanding....)

The only way you'll use system memory is if you use the integrated graphics on your mobo.
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 11-27-2005, 10:59 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 659
Send a message via AIM to KCRMYZ Send a message via MSN to KCRMYZ
Default

I remember someone tellling me that the 7800gtx uses some or very little of your memory
KCRMYZ is offline  
Old 11-27-2005, 11:10 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

Quote:
Originally posted by KCRMYZ
I remember someone tellling me that the 7800gtx uses some or very little of your memory
I would have never guessed that....:amazed: I guess you learn something new everyday....
__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 11-27-2005, 11:26 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default well that's is "turbocache"

"how does it work?
The revolutionary TurboCache technology utilizes the additional bandwidth of the PCI Express graphics bus to reach higher levels of graphics performance than traditional video memory solutions, delivering the performance and features you expect from NVIDIA graphics hardware. By allowing the graphics processing unit (GPU) to share the capacity and bandwidth of dedicated video memory and dynamically available system memory, TurboCache turbocharges performance and provides larger total graphics memory" (from nvidia)

so he does use my mem
aviramc1 is offline  
Old 11-27-2005, 01:10 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

Whats the problem or issue you're trying to avoid? Is the computer lagging during games? BSOD?

Or are you just obsessed with keeping your graphics card out of your system memory???

Some more specs would help.
__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 11-27-2005, 02:04 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default just obsessed

i'm making music on this computer so it's very importent for me to have a lot of mem'
aviramc1 is offline  
Old 11-27-2005, 03:07 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

Time to but some RAM...... Just kidding!

Now i understand.

Still, i wouldn't worry about your graphics card usin' system memory unless you're playing some kind of graphics intensive game. ( This is just my opinion )
__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 11-27-2005, 03:25 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 276
Send a message via AIM to Camden
Default

If you're worried about mem just buy some external hdds. Makes it a lot easier =/. I have one for music, a separate one for video/dvds, and another one for schoolwork and work work. ^.^
Makes life easeh.
Camden is offline  
Old 11-27-2005, 03:46 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Quote:
Originally posted by Camden
If you're worried about mem just buy some external hdds. Makes it a lot easier =/. I have one for music, a separate one for video/dvds, and another one for schoolwork and work work. ^.^
Makes life easeh.
he's talking about RAM (random access memory) not Hard drive storage, two completely different things.
__________________

Powerslave is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.