Gaming with My Celeron D - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-07-2006, 05:39 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 62
Send a message via AIM to Demortix Send a message via Yahoo to Demortix
Default Gaming with My Celeron D

okay, this is what i got.

Intel Celeron D 3.2Ghz
1.5 Gigz Ram
nVIDA GeForce 7600 GT 256MB
430 W PSU

i upgraded from

.5 Gigz Ram
ATI Radeon Express 200 on bored video
300 W psu

The difference is awsome. before my upgrades Oblivion lagged all the time and combat pretty much sucked, even at the LOWEST setting for EVERYTHING.

now i can play it efectevly-flawlessly with sight distance maxed and other things mid-ranged or higher. someone claimed this setup wouldnt work because of the Celeron, bah. i just played proof it does work. at least for my needs. whoot.
__________________

Demortix is offline  
Old 06-07-2006, 07:29 PM   #2 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

you could get alot more out of it with a better proc. though
__________________

__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 06-07-2006, 07:33 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Ok cool... your point being?
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 06-07-2006, 09:35 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 120
Default Re: Gaming with My Celeron D

Quote:

now i can play it efectevly-flawlessly with sight distance maxed and other things mid-ranged or higher. someone claimed this setup wouldnt work because of the Celeron, bah. i just played proof it does work. at least for my needs. whoot.
Good for you
ablaye is offline  
Old 06-07-2006, 11:42 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Sounds excellent Demortix!
While Celerons aren't the fastest procs out there, a Celeron D can still handle itself in games okay. It's the exact same technology that powered the older style Pentium 4 procs ~3 years ago. I guess my point is that games still run on Celerons, it's just a slower proc. People that bash it just don't seem to be able to understand that.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 06-08-2006, 12:28 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 62
Send a message via AIM to Demortix Send a message via Yahoo to Demortix
Default

Well, my point was it works good. People asked me to tell how gaming went on a Celron, so i did.
Demortix is offline  
Old 06-08-2006, 01:35 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
sailpog's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 498
Default

ok cool well done (just my opoin but dont use z instead of s's)
__________________
<A HREF="http://www.mysearchfunds.com/banner.asp?friend=43585">
<IMG SRC="http://www.mysearchfunds.com/banners/60x120.gif" BORDER="0">
</A>
sailpog is offline  
Old 06-08-2006, 03:03 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Sure, you can play games on better settings with a Celeron D over Celeron.

But that's because they have more cache/FSB than the older model.

But wait 3 months after hardcore gaming, you'll have to buy a new Celeron D
talldude123 is offline  
Old 06-08-2006, 10:50 AM   #9 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

have to? or want to?
__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 06-08-2006, 01:46 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

good stuff, my celeron has been spot on for 2 years, ill bet a few up
grades though
__________________

jonny_uk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.