gaming labtop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-20-2006, 01:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default gaming labtop

I don't know much about upgrading compupters at all. I use my laptop for gaming and can play some pretty powerful games like half-life 2. but it can't play most of the games that are coming out now.

My graphic card is a nvidia g-force4 440 go 64m and i 512mb of ram. I want to buy a new graphic card i that will be able to handle these games.
balltle field 2

SYSTEM REQUIREMENTS

* Windows XP (32-bit) with Admin rights
* 1.7 GHz Intel Celeron D / Pentium 4 or AMD Athlon XP/ Sempron or greater
* 512 MB of RAM or more
* 8x or faster CD/DVD drive
* 2.3 GB free hard drive space or more
* Video: DirectX 9.0c compatible (see video)
* Sound: DirectX 9.0c compatible (Sound Blaster X-Fi series recommended )

VIDEO
Video card must have 128 MB or more memory and one of the following chipsets:

* NVIDIA GeForce FX 5700 or greater
* ATI Radeon 8500 or greater
and

F.E.A.R http://www.whatisfear.com/us/

what would i need to upgrade to play these games
__________________

twistedreeper is offline  
Old 02-20-2006, 01:48 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

well, if you're trying to upgrade your laptop, dream on. It's time for a desktop build. Laptops are in now way as capable at gaming as a desktop machine. Even when they make a big breakthrough for laptop technology, the desktop market strides ahead twice.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-20-2006, 09:14 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default

I will most likley buy a desktop soorner or later but for now i'm just going to keep my laptop untill I have money to buy a good desktop.

I still want to buy a new graphics card though. I don't think I would be able to play the games I listed but i think i will be able to play everquest 2. wanted to try and play the demo and i got this message

this machine appears to below minums and equ2 will not operate.
{textrue units 2< 4}
{pixiel shader version 0x000<0x0101}

what is the cheapest graphics card that I can buy that has those
twistedreeper is offline  
Old 02-20-2006, 09:42 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

for a laptop? None. You can't upgrade laptop graphics cards.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-20-2006, 10:11 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 24
Default

wow irish...you really been hatin' the laptops lately :P
dirty harry is offline  
Old 02-20-2006, 10:22 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

sorry, nothing personal... I hope I don't come across as a prissy old man. I just see everyone in college have one. They invent uses that they need for mobility. If you wear a suit and tie and travel, a laptop is for you. They're not made to game and have fun on. They're tools.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-20-2006, 11:36 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

There's a small chance your lappy is upgradeable. Certain laptops (some Dells for ex.) do have upgradeable graphics and even processors to some extent. Can you post the manufacturer and model number? I'd be happy to look into it for you.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 02-21-2006, 06:40 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default

I'm not sure but i think this is the model number

hp pavilion zv5000
twistedreeper is offline  
Old 02-21-2006, 07:02 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

HP, i doubt it. your going to have to settle for a desktop if you want to play games.
Nitestick is offline  
Old 02-21-2006, 02:08 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 5
Default

I guess i'm going to buy a desktop when I have money.

I like a lot of the alienware desktops and I wantec to know the best alienware desktop model or what is the best build i can get for under $1500
__________________

twistedreeper is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.