FSB and L2 Cache Questions for AMD Build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-10-2009, 12:49 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default FSB and L2 Cache Questions for AMD Build

Hello there,
I am interested in building a new desktop pc, I have build an older system about 4 years ago. With that said, I'm a little rusty with todays hardware compatibility. This is going to be a low end gaming PC. I am looking into the AMD Athlon 64 x2 processor with a 2 MB lvl 3 cache: Newegg.com - AMD Athlon 64 X2 7750 Kuma 2.7GHz 2 x 512KB L2 Cache 2MB L3 Cache Socket AM2+ 95W Dual-Core black edition Processor - Processors - Desktops

Im looking at this motherboard: Newegg.com - GIGABYTE GA-MA770-UD3 AM2+/AM2 AMD 770 ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards.

The conflict I am having is that the FBS on the Motherboard is 2600mhz/5200 MT/s(whatever that means, I wish I knew), and the "Hyper Transport" on the processor is 3600mhz.

Q1: Does this mean that my motherboard and processor are not compatible?
Q2: If it is compatible, will the processor downclock itself?
Q3: If I got a processor with a 2000mhz FSB, will my motherboard downclock? Link to that processor: Newegg.com - AMD Athlon 64 X2 5400 Brisbane 2.8GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 65W Dual-Core black edition Processor - Processors - Desktops
Q4: When it says 512Kb x 2 for the l2 cache, is that 512 Kilobytes/core or 512 Kb divided by 2 with really 256kb /core? (Logic tells me it is 512Kb/core)

I thank anyone who can help me with this.
__________________

jolferrari@yahoo.com is offline  
Old 06-10-2009, 12:54 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: FSB and L2 Cache Questions for AMD Build

1. It will work
2. No it won't
3. Nope.. but I wouldn't get that CPU over the Kuma
4. 512KB per core
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-10-2009, 01:02 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default Re: FSB and L2 Cache Questions for AMD Build

Can you explain why the FSB doesn't have to match? How is the Hyper Transport calculated? And what MT/S is? Thanks
jolferrari@yahoo.com is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.