floppy - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-16-2005, 12:11 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 185
Question floppy

is there any reason to buy floppy drive nowadays when building a computer?
__________________

chickenfoot is offline  
Old 10-16-2005, 01:59 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

RAID

Flashing BIOS
__________________

turtile is offline  
Old 10-16-2005, 02:00 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Not really, you can download the files for Raid and BIOS flashes to CD's now.

but you should always check first.
Better safe then sorry.
Ste is offline  
Old 10-16-2005, 02:29 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

just ebay it... we got a box of 40 floppys for like 10 bucks. they're dirt cheap.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 10-16-2005, 02:38 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

MSI can flash bios through windows
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-16-2005, 03:25 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 506
Default

When I built a couple months ago I didn't buy a floppy because, well I didn't want one. Then I learned that a floppy is needed to load RAID/SATA drivers during Windows installation, otherwise it wont recognize the hard drive and therefore not load. Luckily there is a compusa right down the road.
cedjunior is offline  
Old 10-16-2005, 06:24 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 185
Default

my computer that is coming this following tuesday isnt using serial ata, i'll be using ultra ata. also, i dont use raid and have 1 hard drive. are floppies going to affect me under these circumstances?
chickenfoot is offline  
Old 10-16-2005, 06:35 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

no unless you want to do a bios flash but you could do that on a cd.
__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 10-16-2005, 06:36 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 185
Default

ok, thanks guys
__________________

__________________
AMD Athlon-64 3000+
MSI K8N Neo4-F nForce4
1024 MB [512x2] DDR-400 PC3200 Memory
ATI Radeon X700 256MB
80GB Hard Drive 7200 RPM
chickenfoot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.