Fixing My Dell... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2007, 06:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 18
Send a message via AIM to PsYcHo_ShiZniT
Default Fixing My Dell...

Well, I've finally have had enough of my computer's bull crap. I bought a Dell this summer, a Dimension E510. Costed $1500. It's been messing up left and right, always crashing, and always needing to be restarted. And it's going very slow than what it was from the factory. I talked to a Dell rep, they told me to use the program built in the machine that is called like PC restore, which should set it back to factory settings and wipe everything off except the OS. I plan to do this UNTIL, I can afford a WD Raptor X HDD which then I'll rip the old ****ty 80GB out and put that one in.

Now, I need to know, right now, I am using Norton SystemWorks. My question is, should I install it on my PC again after I restore it?

Thanks in advance!

BTW, it's gonna take a long time for me to get my build cause finding a job is really tick'n me off...
__________________

PsYcHo_ShiZniT is offline  
Old 02-17-2007, 08:33 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default

Simple, just reformat. And next time, dont get a dell. (unless its a laptop).
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 02-17-2007, 08:37 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 18
Send a message via AIM to PsYcHo_ShiZniT
Default

Yea, that was my mistake, but should I reinstall Norton SystemWorks on it? Or should I get something else for a security suite. I don't like AVG.
PsYcHo_ShiZniT is offline  
Old 02-18-2007, 09:11 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Phase-Six's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 250
Default

Quote:
Originally posted by PsYcHo_ShiZniT
Yea, that was my mistake, but should I reinstall Norton SystemWorks on it? Or should I get something else for a security suite. I don't like AVG.
yeah install it if its free, but if you want to check out some other scanners and things go to www.download.com and type in virus scanner or something.
Phase-Six is offline  
Old 02-18-2007, 09:25 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 18
Send a message via AIM to PsYcHo_ShiZniT
Default

I know of one free scanner that I liked, that was one from my ISP, Charter. I believe it's by F-Secure.
PsYcHo_ShiZniT is offline  
Old 02-18-2007, 09:38 AM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 224
Default

id take it back to the shop you got it from (if the warantee is still valid)


and get a replacement
GSM CEO is offline  
Old 02-18-2007, 09:40 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 18
Send a message via AIM to PsYcHo_ShiZniT
Default

meh, got the thing by mail, war. has 100 days left on it. I might consider mailing it in. But then what, I'll have to use my mom's Gateway, bleh.
__________________

PsYcHo_ShiZniT is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.