first pc build - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-21-2007, 11:06 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

Quote:
Originally posted by sTATICO7
I actually live in NSW and scorptec had the best prices i could find on the net. I will look into that other place but I have heard that scorptec are good with online orders. My price budget is $1500 not including freight. I also wont be buying the parts for a couple of months. I might decide to buy a core duo if they are on special soon. Thanks
They have two NSW branches (Auburn & Ultima CBD), so they might be somewhere near you. The don't deliver, but it's worth going to pick it up with their prices.
http://www.msy.com.au
__________________

__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 01-22-2007, 03:37 AM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 30
Default

why should I not use the PSU, I am not going to be overclocking. How many wats should I buy if you add all of the above components plus keyboard, mouse, soundcard and a wireless ethernet chip?
__________________

sTATICO7 is offline  
Old 01-22-2007, 03:48 AM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

Everyone will strongly disagree with using a Power Supply that comes with a case regardless of your situation. PSU's are a very important part of your system, because it could destroy the rest of your computer if something goes wrong with it. PSU's supplied with cases are usually poor quality, so it's highly recommended that you buy a different high quality PSU.
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 01-22-2007, 03:51 AM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 30
Default

I will buy the soprano with out the PSU and buy a ANTEC 550W TRUEPOWER 2.0 PSU
sTATICO7 is offline  
Old 01-22-2007, 03:56 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

Excellent. That's definately the way to go. You might even get away with lower wattage.
__________________

__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.