First building experience was terrible (help) - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-03-2009, 11:40 PM   #21 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Re: First building experience was terrible (help)

No its in
__________________

Gumbi is offline  
Old 12-03-2009, 11:43 PM   #22 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Re: First building experience was terrible (help)

I posted the link to all the specs I have above, post right before yours. Scroll down a bit, u can see me and trotter discussed a bit and finnaly I switched what mobo and ram.
__________________

Gumbi is offline  
Old 12-03-2009, 11:44 PM   #23 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Re: First building experience was terrible (help)

As far as the beeps, its 2 very fast ones back to back, and then a very short pause, then 8 beeps.
Gumbi is offline  
Old 12-04-2009, 12:06 AM   #24 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: First building experience was terrible (help)

If my computer beeps and fails to boot, what do the beeps mean? - Knowledge Base

ok I read your post and from what I'm gathering it could be either 2 items: ram itself or possibly mobo is dead on arrival....
Also I looked at your mobo you gotten and at least 3 people from last month and starting in december have reported DOA with this mobo....

Let's not give just yet, ask someone who might have ddr2 ram if you can use theirs and test it in your system tomorrow if the computer does "POST" then your new ram is at fault, if it does not the motherboard is actually bad after all.

Ask newegg,com if you can do a exchange on a better motherboard in the same price range keep your components to yourself so that you can retry this again.
I'll look to see what you posted late in the morning.

MikeFuryXP
-RockMan- is offline  
Old 12-04-2009, 06:22 PM   #25 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: First building experience was terrible (help)

Gumbi, when you see this message post back a reply with any new updates, I want to know what happen...
-RockMan- is offline  
Old 12-05-2009, 01:34 AM   #26 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Re: First building experience was terrible (help)

Ok, i took your advice and ddidn't give up! I actually needed to change the jumper settings, it was on clear, not normal. So now theres no beeping, however, i still can't get a signal on my monitor, one problem at a time I guess. Any ideas what it could be now?
Gumbi is offline  
Old 12-05-2009, 10:18 AM   #27 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: First building experience was terrible (help)

Have you removed the gpu and just plugged into the onboard card? Also just run 1 ram stick.

I know this sucks not getting things going, but when you do, it'll be a great feeling!

You should get 1 beep

Do you have a digital camera? maybe snap some clear pictures of the connections.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 12-05-2009, 03:18 PM   #28 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Re: First building experience was terrible (help)

Ok thanks everyone for all the help, I'll have pitcures and try everything out and let you guys know tonight.
Gumbi is offline  
Old 12-05-2009, 11:08 PM   #29 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 70
Default Re: First building experience was terrible (help)

Camrea batteries dead, gotta get new ones tomorrow. But for now i can tell u I have 2 cords not connected. One has the label USB
One has the label AC'97.
Also my graphics card has some cords that came with it, i'll post them as idk what to do with them, but pics up tomorrow. Thanks a ton again for all the help guys, saves me money from bringin it in to the shop[
Gumbi is offline  
Old 12-05-2009, 11:15 PM   #30 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Location: n/a
Posts: 2,956
Default Re: First building experience was terrible (help)

Quote:
Originally Posted by Gumbi View Post
Camrea batteries dead, gotta get new ones tomorrow. But for now i can tell u I have 2 cords not connected. One has the label USB
One has the label AC'97.
Also my graphics card has some cords that came with it, i'll post them as idk what to do with them, but pics up tomorrow. Thanks a ton again for all the help guys, saves me money from bringin it in to the shop[
WAIT!!!!
You mean to tell me that your graphics card came with cords ?!

Try this please reinsert the card that card has or (SHOULD) have pci-e1 cable.
Put that cable right beside the pci express 16 slot and push it in gently.
Try that now and post back, I'll be back in about 30 minutes.
__________________

-RockMan- is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Building PC for first time, confirmation? mikachewie New Systems | Building and Buying 6 09-28-2009 05:24 AM
Building System, Stuck on Motherboard etc. rocknje New Systems | Building and Buying 33 07-12-2009 08:32 PM
Need help building a budgeted gaming system (amateur) kenny536 System Upgrades 32 03-11-2009 01:25 PM
Building a Rig (Brand New To This) NasFM System Upgrades 3 11-26-2008 02:41 PM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.