Finally Built it - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-08-2006, 01:31 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default Finally Built it

So i finally built my computer, and it wasn't as hard as i thought. I have a few questions though:

first, i scored a 5162PCMarks on PCmark05, is this good? (Specs are in my sig)

secondly, I'm using speedfan to measure my pc's temperature, and what do the temp 1, temp 2 etc. correspond to? Which one is the cpu

I'm guessing that the cpu is temp 1, becuase its idle at about 35c and under load its about 50c. are those good temps?
__________________

__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 01-08-2006, 02:04 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

2. Looks like stock cooling, so its alright for that. Consider getting better cooling in a month or two time, when you have replenished the bank account.
__________________

__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-08-2006, 02:08 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

are the temperatures ok though? also i'm using two extra fans on top of the one the case came with so its not totally stock.

thanks
__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 01-08-2006, 02:15 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

Its better than I got with stock cooling on my Winnie, but X2's have a lower threshold, so it would be worth getting a all copper cooler down the line.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-08-2006, 02:26 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default

hey infiltrator.... i cant find any programs that can read the temp of my cpu. we have the same mobo so i figured youd know what to do. i tried mobo monitor and avast. mobo monitor doesnt have my mobo on the list and avast only reads my video card and HD temps
__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Old 01-08-2006, 02:35 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

He said speedfan in his first post.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-08-2006, 02:38 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default

i got speedfan but just like he said.. it doesnt signify what each is the temp of.. it just says temp1, temp2, etc. o yea i also want to know... if my cpu is overheating.. how will i know? will the pc shut down before its overheats and destroys itself.. or will i have to somehow know
__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Old 01-08-2006, 03:05 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

It will shut-off and refuse to boot for a while. You guess what each one is, or look in the BIOS.
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 01-08-2006, 03:41 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 586
Send a message via AIM to infiltrator7
Default

hey bigjoe, yeah i have the same problem as you, but i don't know what program will work. i'm using speedfan, and comparing it to the bios i think that temp 1 is the CPU, because thats the temp that seems to increase under load. i'm still looking for another program, and if i find one i'll tell ya.
__________________
If you're interested in joining a MOHAA clan, send me a PM.

JOIN THE 24 ZONE FORUMS
infiltrator7 is offline  
Old 01-08-2006, 04:22 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 432
Default

Quote:
Originally posted by infiltrator7
hey bigjoe, yeah i have the same problem as you, but i don't know what program will work. i'm using speedfan, and comparing it to the bios i think that temp 1 is the CPU, because thats the temp that seems to increase under load. i'm still looking for another program, and if i find one i'll tell ya.
thanks alot.. i think we have this problem because our mobo isnt very popular so noone supports it. i couldnt pass up the deal on newegg with the 7800gt so i had to get it.. but if you find a good program that clearly states the cpu temp.. please let me know

thanks
__________________

__________________
eVGA NForce4 ATX SLI AMD Mobo
AMD Athlon 64 3700+ San Diego
eVGA GeForce 7800GT 256MB
Corsair Ram 1GB (2x512)
NEC DVD Burner
Western Digital 160GB Hard Drive






biggjoee5790 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.