final components - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-30-2006, 03:06 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 90
Send a message via AIM to dafunkmon
Default final components

here is my final decision of my components
if you have any suggestion please post them
AMD athlon 64 3800+ socket 939
MSI K8N Neo4-F Socket 939 NVIDIA nForce4 ATX AMD
Antec TRUEPOWERII TPII-550 ATX12V 550W Power Supply
OCZ Enhanced Latency 512MB 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200)
eVGA Geforce 7600GT CO 256MB 128-bit GDDR3 PCI Express x16
i already have everything else, this is just an upgrade. but i was wondering will i need any extra cooling for the processor and video card? and also will all this fit in a mini tower?
__________________

dafunkmon is offline  
Old 06-30-2006, 04:33 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 841
Default

All of that looks good, but that motherboard will most likely not fit a mini tower. You may want to look in the Micro ATX category of motherboards. Also, what's your current RAM?
__________________

__________________
NathanM is offline  
Old 06-30-2006, 05:38 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

Nice work on the choice of the Antec TruePower series... I favor them.... Everything should work fine, and also have the potential for more upgrades in the future... more ram, better video card. Should last more than a few years.

As far as the Minitower goes, YES, the motherboard WILL fit in a mini-tower as long as it is an ATX minitower.... Such as THESE

Good luck with your build!!!
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 07-01-2006, 01:05 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 90
Send a message via AIM to dafunkmon
Default

MSI K8N Neo4-F Socket 939 NVIDIA nForce4 ATX AMD Motherboard
$66.99
AMD Athlon 64 3800+ Venice 2000MHz HT 512KB L2 Cache Socket 939 Processor
$147.99
OCZ Premier Series 512MB 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) System Memory
$41.99
eVGA 256-P2-N554-AX Geforce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 PCI Express x16 Video Card
$159.99
Antec SmartPower 2.0 SP-500 ATX12V 500W Power Supply 115/230 V TUV, UL, CUL, CE, CB, FCC
$63.99
Western Digital Caviar RE WD1600YD 160GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive
$74.99
AOpen Beige 16X DVD-ROM 52X CD-R 32X CD-RW 52X CD-ROM 1.5M Cache ATAPI/E-IDE Combo Drive with Interchangeable Bezel
$26.99
Thermaltake SOPRANO VB1000BWS Black Steel/Plastic ATX Mid Tower Computer Case
$79.99
ok ive decided to also get a case and hard drive and cd rom drive...but now i need a windows operation system, will the operating system automatically just instal itself into a computer that has never had an operating system or will i have to install it manually?
also my old computer has a 20 gb with 60 gb ram, should i just keep that and my old dvd burner/cd rom from my old computer but still buy everything else? cuz i dont need over 100 gb or anything realy.
dafunkmon is offline  
Old 07-01-2006, 11:35 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

XP Pro OEM. It's the same as installed any other software, they give a setup process and all of the other stuff.

http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=604631
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.