A Few Hardrive Questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-06-2006, 03:04 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 261
Default A Few Hardrive Questions

ok im getting a new pc. i have a few questions about different things i want to do..first i want to take out the hardrive from the pc im currently using and put it in the new pc as a 2nd drive..first how do i do this do i just put it in with everything still on the drive or do i have to format it.i dont think i should have to format it the only thing that concerns me is the operating system being on the 2nd drive and the first one so please advise how i should handle this.also when adding a 2nd drive is there anything special i have to do when i add it..what will happen when i add it then boot do i have to set anything special up if so what do i do.
__________________

iamloco724 is offline  
Old 02-06-2006, 03:18 AM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,305
Default

Quote:
do i just put it in with everything still on the drive or do i have to format it.
Data files would still be usable, but not programs/applications.

When you add it, boot to BIOS and make sure the comp "sees" the new drive.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 02-06-2006, 03:24 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 261
Default

would the the windows xp on the 2nd drive conflict with the one on the new pc
iamloco724 is offline  
Old 02-06-2006, 10:54 AM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,305
Default

Best thing for you to do would be to drag the data files from the old drive to the new drive, format the old drive, then move your data files back to the old drive.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 02-06-2006, 11:18 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Send a message via AIM to X2Xtreme360
Default

Quote:
Originally posted by iamloco724
would the the windows xp on the 2nd drive conflict with the one on the new pc
No. If the drive is configured as a slave drive then the PC will boot from the master drive, not the slave. You'll still be able to see all the system files on the second drive for the OS, but it wont boot from that OS.
X2Xtreme360 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.