is this is enough power? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-14-2006, 08:31 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default is this is enough power?

ok so i have a pretty bad pc but im upgrading ti slightly just so it is still useable, it started with

1x 256MB RAM DDR
AMD athlon XP 1600 1.4Ghz
1 x 30GB HDD
1x DVD drive
1x ATI RADEON 7000 32MB GFX AGP
SOUND BLASTER PCI SOUND CARD
now it has

2x 256MB DDR RAM
WIRELESS ENTHERNET ADAPTER PCI
AN ADDED CDRW DRIVE as well as the DVD
and i was going to buy the ATI RADEON 7500 64MB AGP

but i noly have a 300wt PSU will this be anought to power all of that with the new GFX card? are there anyways i cna check?
__________________

__________________
snypercore is offline  
Old 10-14-2006, 08:36 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 54
Default

That should be enough, on my old comp, I had an Intel Celeron 1.7 GHz, 512 mb of ddr ram, ATI Radeon 9250 256 MB, 1 x 40gb hd, 1 x 20 gb hd, 1 x cd burner, 1 x dvd reader, 1 x wireless pci adaptor, and I only had a 180w PSU, so yours should be fine.
__________________

__________________
CPU: Intel Core 2 Duo E6300
Mobo: HP DX7300MT, Intel 965 Chipset.
RAM: 1GB DDR2 PC4300
GPU: Gainward GeForce 7600GT 256MB PCI-E
Drives: 1x160GB SATA2 HD, 1x80GB SATA2 HD, 1xLG DVD-RW
Lord Joshly is offline  
Old 10-14-2006, 12:12 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 145
Default

if you have the money then get a better psu. 450 mim that is something the regulars here stress not to skimp on
__________________
asus a8n sli premium
amd 64 venice 3800 2.4
xfx 6800gt
wd 80gb
2 512 cosair value ram
19in hw191d widescreen lcd
tomc102968 is offline  
Old 10-14-2006, 03:33 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 108
Default

Quote:
Originally posted by tomc102968
if you have the money then get a better psu. 450 mim that is something the regulars here stress not to skimp on
No offense, but unless you plan on any major part upgrades soon, that would be a complete waste of money. 300 watts is WAY plenty. I had a 250 watt power supply with a Celeron 2.93ghz, 512 mb RAM, Nvidia 5200, and DVD RW: and even that wasn't using all of the PSU. You must be completely brainwashed to think that such a basic computer would need a 450 watt PSU.
__________________
Current Build (Hope to finish by late spring):
Intel Q6600 g0
Asus Maximus Formula
geIL Evo 2GB (2x1gb) DDR2
ATI HD3870 X2 or Nvidia 9800 X2?
2x 150gb RaptorX (Have it)
Thermaltake Toughpower 750w PSU (Have it)
ZeroTHERM BTF90
Antec P182 Case
HP w2207 22" Monitor (Have it)
bmitchell73 is offline  
Old 10-16-2006, 08:53 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

thanks guys im gonn ago ahead n get the ATI radeon 7500 lol better than my radeon 7000.
__________________
snypercore is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.